Կիտրոնի օգտակար հատկությունները
ԼԱՅՖԱյսօր մենք ձեզ կներկայացնենք կիտրոնի բազմաթիվ օգտակար հատկությունները, որոնց հետ ծանոթանալուց հետո դուք հաստատ ավելի կսիրեք այդ ցիտրուսային միրգը:
-
Կիտրոնն օգնում է ձեր մարսողությանը
Կիտրոնը պեկտինի ածխաջրեր է պարունակում, որը շատ կարևոր է մեր աղիների համար, ուստի ամեն առավոտ մեկ բաժակ տաք կիտրոնի ջուրը լավ օրվա սկիզբ կլինի և կօգնի մեր մարսողական համակարգին: -
Օգտակար է աչքերի համար
Երևի թե բոլորն էլ ձեզ ասել են, որ գազարն օգտակար է տեսողության համար: Սակայն մի մոռացեք նաև կիտրոնի մասին: Որպես ցիտրուսային միրգ կիտրոնը հարուստ է C վիտամինով և հակաօքսիդանտներով, որը հրաշալի պաշտպանական գործառույթ է կատարում կատարակտի և դեղին բծերի քայքայման դեմ : -
Գեղեցիկ մաշկ ունենալու համար խմեք… կիտրոն
Երևի թե բոլորդ էլ գիտեք, որ լավ մաշկ ունենալու համար անհրաժեշտ է անպայման շատ ջուր օգտագործել: Ավելին, եթե սովորական ջուրը փոխարինեք կիտրոնի ջրով, դուք շատ ավելի օգտակար հատկություններ ձեռք կբերեք: Քանի որ կիտրոնը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, այն կօգնի ձեզ նվազեցնել մաշկի թերություններն ու կնճիռները, և այն ավելի հարթ դարձնել:
-
Կիտրոնը լյարդի լավագույն ընկերն է
Ձեր լյարդի առողջությունը պահպանելն ամենակարևոր բաներից մեկն է, և կիտրոնի ջուր օգտագործելը կարող է օգնել ձեր լյարդի լավ գործունեությանը: Ինչպես գիտեք՝ կիտրոնը, խթանելով էնզիմների գործունեությանը, մաքրում է օրգանիզմը տոքսիններից: Կիտրոնաթթուն էլ իր հերթին մաքրում է օրգանիզմը վնասակար բակտերիաներից: -
Կիտրոնը հարուստ է կալիումով
Գիտեի՞ք, որ կիտրոնը շատ հարուստ է կալիումով: Ուստի կիտրոնի ջուր խմելը կարող է օգնել կարգավորել սրտի, ուղեղի, երիկամների և մկանների գործունեությունը: -
Պայքարում է բորբոքման դեմ
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:
Բորբոքումը վերաբերում է ոչ միայն տեսանելի և ժամանակավորապես «բորբոքված» վիճակին, այլ նաև ձեր օրգանիզմի՝ այդ վնասվածքին տված բնական պատասխանին: Քրոնիկ բորբոքումը կարևոր մաս է բազմաթիվ լուրջ հիվանդություների համար և այն կապված է եղել օրգանիզմում բարձր թթվայնության հետ: Ուստի կիտրոնի ջուր խմելը նվազեցնում է օրգանիզմում թթվայնության մակարդակը, ինչը իր հերթին օգնում է ձեր օրգանիզմին հեռացնել բորբոքումներ առաջացնող վնասակար միզաթթուն:



