5 քիչ հայտնի պատճառ, թե ինչու է պետք բամիա ուտելու
ԼԱՅՖԲամիան զարմանալի բանջարեղեն է, որով կարելի է պատրաստել տարբեր ապուրներ և աղցաններ։ Բամիան կալցիումի հարուստ աղբյուր է։ Այն պարունակում է երկաթ, մագնեզիում, ֆոսֆոր, ցինկ, A, B1, B2, B3, C, E, K վիտամիններ։ Այս ամենով այն դառնում է հիանալի բաղադրիչ առողջության համար։
Ներկայացնում ենք 5 ոչ այնքան հայտնի պատճառ, թե ինչու է պետք բամիա ուտել։
1․Բամիան խթանում է առողջ հղիությունը
Բամիան հարուստ է ֆոլաթթվով, որը շատ կարևոր է նոր բջիջների արտադրման ու պահպանման համար։ Ֆոլաթթուն կանխում է ծննդաբերական թերությունները և օգնում է երեխայի առողջ աճին։Վիտամին C-ն ևս շատ կարևոր է պտղի զարգացման համար։
2․ Կանխում է շաքարախտը
Բամիան կարող է կայունացնել շաքարի մակարդակը արյան մեջ և կանխել շաքարախտի առաջացումը։
3․ Օգնում է շնչառական խնդիրների ժամանակ
Բամիայի հակաօքսիդանտ ու հակաբորբոքային հատկությունները, ինչպես նաև վիտամին C-ն, կրճատում են ասթմայի ախտանշանների առաջացման և սրտի կաթվածի հավանականությունը։
4․ Կանխում են սակավարյունությունը
Բամիայի մեջ առկա երկաթը, ֆոլաթթուն, վիտամին K-ն օգնում են հեմոգլոբինի ձևավորմանը, արյան կարմիր բջիջների արտադրությանը՝ պաշտպանելով սակավարյունությունից։
5․ Իջեցնում է խոլեստերինը
Բամիան նպաստում է լավ մարսողությանը, ինչպես նաև դրական խոլեստերինի մակարդակին՝ շնորհիվ իր բարձր մանրաթելային պարունակությանը, և նվազեցնում բացասական խոլեստերինն արյան մեջ։



