Հիշողությունը լավացնող ուտելիքներ և խմիչքներ
ԼԱՅՖՁեզ ենք ներկայացնում 10 ուտելիքներ և խմիչքներ, որոնք կօգնեն ձեզ բարելավել ձեր հիշողությունը:
-
Սուրճ
Սուրճը այս ցուցակի մեջ միակն է, որ ազդում է միանգամից: Ավելի շատ էներգիա=բարձր կենտրոնացվածություն=լավ հիշողություն: Ըստ բժիշկ Մաջիդ Ֆոտուհի՝ մեկ բաժակ սուրճ կամ թեյ խմելը կարող է օգնել բարելավել ձեր հիշողությունը, թեկուզև այն ժամականավոր բնույթ ունի:
-
Կաթ
Վիտամին D-ով հարստացված կաթը շատ օգտակար է հիշողության համար: Այս կարևոր վիտամինը մեզ էներգիա է հաղորդում և մենք ավելի կենտրոնացված և ուշադիր ենք դառնում, ինչն էլ օգնում է մեզ ավելի լավ հիշել:
-
Յուղոտ ձուկ
Բժիշկ Ֆոտուհին նշում է, որ դեկոզահեքսոնային թթվով հարուստ սնունդը լավացնում է հիշողությունը: Դեկոզահեքսոնային թթուն իր հերթին հարուստ է օմեգա 3-ով, որը առկա է որոշ ձկնատեսակների մեջ, ինչպես օրինակ սաղմոնի, սկումբրիայի, ծովատառեխի, և անձրուկի մեջ: Այդ ճարպերն օգնում են ստեղծել այն բջիջները, որոնք ի վիճակի են ավելի լավ հաղորդակցվել: Ինչպես նաև այդ թթուն նպաստում է թթվածնով հարուստ արյան՝ դեպի ուղեղ գնացող հոսքին:
-
Ջիթապտղի յուղ
Չնայած ապացուցված չէ, որ ձիթապտղի յուղը նպաստում է հիշողությանը, սակայն այս յուղի մեջ պարունակվող ճարպերը կարգավորում են ձեր խոլեստերինը, ինչն էլ կրճատում է հիշողության կորստի ռիսկերը:
-
Ձու
Ձուն հարուստ է վիտամին B12-ով: Ավելի լավ արդյունքի համար պետք է այն եփել կամ պատրաստել ձիթապտղի յուղով:
-
Միրգ, հատկապես հատապտուղներ
Հատապտուղները հարուստ են հակաօքսիդանտներով, որոնք իրենց հերթին հարուստ են վիտամին C-ով և E-ով: Այս վիտամինները պաշտպանում են ուղեղի բջիջների մեմբրանները և մեր ներքին օրգանները ազատ ռադիկալներից, որոնք կարող են ներթափանցել մթնոլորտից:
7. Ընկուզեղեն
Ընկուզեղենը հարուստ է հակաօքսիդանտ վիտամին E-ով, և այդ վիտամինը պաշտպանում է ուղեղի սպիտակ նյութը, ինչն ասոցացվում է հիշողության բարելավման հետ:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը։



