Ավանդական բաղադրատոմս.Սպաս
ԼԱՅՖԲաղադրիչներ
- համեմ - 1 կապ
- բլղուր - 100գր
- մածուն - 500մլ
- ալյուր - 2ճ/գդ
- սոխ - 1 գլուխ
- թթվասեր - 2ճ/գդ
- ձու - 1 հատ
- աղ
Պատրաստման եղանակ
- Բլղուրը լվանալ, ապա լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել 2 բաժակ ջուր և եփել մինչև վերջնական պատրաստ լինելը:

- Սոխը մանր կտրատել և տապակել բուսայուղի մեջ մինչև ոսկեգույն երանգի ստացումը:

- Ձուն հարել, ավելացնել թթվասերը, մածունը, ալյուրը և խառնել:
Ստացված զանգվածը լցնել եփված բլղուրով կաթսայի մեջ: Անընդհատ խառնելով եփել մինչև ապուրի եռալը:
- Տապակված սոխը լցնել պատրաստի ապուրի վրա:

- Համեմը մանրացնել և շաղ տալ ապուրի վրա, ըստ անհրաժեշտության համեմել աղով և խառնել:

- Ցանկության դեպքում ապուրը մատուցելիս կարելի է վրան շաղ տալ մի փոքր թարմ մանրացված կանաչի և անցնել համտեսելուն:

Այս հրաշալի թարմեցնող ապուրը պարզապես անփոխարինելի կլինի ամռան տապին սառը վիճակում, կարելի է մատուցել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում 
1
Կենդանակերպի 3 նշան, ովքեր 2026 թվականին կգտնեն իրենց երկրորդ կեսին
2
Ջուր հավաքեք․ ջուր չի լինելու
3
«Կամազ»-ը վրաերթի է ենթարկել 13-ամյա աղջկա. նա տեղում մահացել է
4
Ավտովթար՝ Արագածոտնի մարզում․ մեքենան գլխիվայր հայտնվել է դաշտում․ բժիշկները պայքարում են վարորդի կյ...
5
Նոյեմբերի 25-ին և 26-ին ջուր չի լինելու․ հասցեներ



