Օրվա բաղադրատոմս. Տորթ «Սրտիկ»
ՖՈՏՈ
Բաղադրամասեր՝
120 գրամ ալյուր
250 գրամ շաքարավազ՝ 150-ը՝ խմոր, 100-ը՝ սիրոպ
6 հատ ձու՝ 3-ը՝ բիսկվիտի, 3-ը՝ կրեմի
2 ճաշի գդալի չափ սերուցքային կարագ
500 գրամ մասկարպոնե
100 գրամ շաքարի փոշի
200 մլ սերուցք
20 գրամ ժելատին
1 տուփ ժելե
200 գրամ ելակ
Նուշ
100 մլ ջուր
1-2 ճաշի գդալ լիկյոր
Պատրաստման եղանակ՝
Դեղնուցն առանձնացնել սպիտակուցից, դեղնուցը 100 գրամ շաքարավազի ու վանիլինի հետ հարել։ Ավելացել ալյուր ու խառնել։
50 գրամ շաքարավազի հետ հարել սպիտակուցը։
Միախառնել 2 զանգվածները, ավելացնել կարագը։
Սրտաձև ամանի մեջ լցնել խմորն ու թխել։
Սիրոպ՝
Ջուրը շաքարավազի հետ եռացնել։ Ավելացնել լիկյորը։
Լցնել խմորի վրա։
Կրեմ՝
Ժելատինը սառը ջրով բացել։
Ձվի դեղնուցն ու սպիտակուցը առանձնացնել, դեղնուցը շաքարի փոշու ու վանիլի հետ հարել։
Ավելացնել սերուցք, մասկարպոնե, ժելատինը, սպիտակուցը մի պտղունց աղի հետ հարել, ավելացնել կրեմին։
Խմորին քսել կրեմը, շարել ելակները, ժելե պատրաստել՝ ինչպես նշված է ձեր գնած ժելեի տուփի վրա, լցնել ելակի վրա։
Տորթի կողքերը զարդարել նուշով։




















































