Եփած սխտորի օգտակար հատկությունները.Tert.am Health
ԼԱՅՖՍխտորը աշխարհի շատ ժողովրդների մոտ հանդիսանում է «համեմունքների արքա» ոչ միայն իր համային որակներից ելնելով, այլ նաև առողջության համար օգտակար հատկությունների շնորհիվ: Այն օգնում է կարգավորել աղիների միկրոֆլորան, ամրապնդում է օրգանիզմի իմունային համակարգն ու պայքարում է բակտերիալ ինֆեկցիաների դեմ:
Շատ քչերը գիտեն, թե այն ինչ օգուտ կարող է տալ օրգանիզմին, եթե այն օգտագործել քաղցած փորին:
Առավոտյան քաղցած ժամանակ 1 պճեղ սխտորի օգտագործումը(վառարանում եփած) ունի մի շարք առավելություններ.
1. Ինֆեկցիոն հիվանդությունների դեմ
Շատ մարդիկ սխտորը քսում են մաշկի վրա գորտնուկների ու սնկային հիվանդությունների բուժման համար: Ոմանք էլ այն օգտագործում են ինֆեկցիոն հիվանդությունների, ինչպես օրինակ գոտևորող հերպեսի ու դերմատոֆիտոզի բուժման համար:
2.Կարգավորում է արյան ճնշումը
Ինչպես ցույց են տվել հետազոտություններից մեկի արդյունքները, սխտորը զգալիորեն նվազեցնում է բարձր ճնշումը: Համաձայն հետազոտության արդյունքների, սխտորը զգալիորեն նվազեցնում է ինչպես սիստոլիկ ճնշումը (մինչև 12 մմ ս․ս․), այնպես էլ դիաստոլիկ ճնշումը(մինչև 9 մմ ս․ս):
3. Նվազեցնում է բորբոքումը
Որոշ հետազոտություններ ցույց են տվել, որ սխտորը գործում է ոչ ստերոիդային հակաբորբոքային դեղամիջոցների` անաբոլիկների նման(ինչպես օրինակ իբուպրոֆենը) ու կանխում է բորբոքային պրոցեսները:
4.Նոսրացնում է արյունն ու այդ կերպ նվազեցնում է թրոմբների առաջացման հավանականությունը:
5. Նվազեցնում է գրիպով ու մրսածության հիվանդություններով հիվանդանալու հավանականությունը:
6. Օգնում է նյարդային համակարգի հիվանդությունների դեպքում:
7. Նվազեցնում է տրիգլիցերիդների մակարդակն ու այդ կերպ կանխում է աթերոսկրելոզի զարգացումը:
8. Օգնում է արյան մեջ նվազեցնել խոլեստերինի մակարդակը
Հետազոտության արդյունքները ցույց են տվել, որ այն օգնում է նվազեցնել խոլեստերինի, լիպոպրոտեինների ու տրիգլիցերիդների մակարդակը:
9. Ամրացնում է իմունիտետը
1 պճեղ սխտորը պարունակում է 5մգ կալցիում, 12 մգ կալիում և ավելի քան 100 ծծմբային միացություններ, որը նրան դարձնում է ավելի քան հզոր միջոց՝ տարբեր տեսակի բակտերիաների ու ինֆեկցաների դեմ պայքարում:
Աղբյուր` simpleorganiclife.org



