Հունական կարկանդակ կարտոֆիլով և բրնձով
ԼԱՅՖԲաղադարություն
Խմոր
2 հ. ձու
կես թ.գ. աղ
6 ճ.գ. ձիթայուղ
2 բ. ալյուր
Լցոն
1 կգ կարտոֆիլ
1 բ. բրինձ
2 բ. յուղային կաթ
3 ճ.գ. ձիթայուղ
2 թ.գ. ընկույզ
կես թ.գ. անանուխ
աղ, պղպեղ
Պատրաստման եղանակ
1. 1 ձուն հարել աղի հետ, ավելացնել 3 ճ.գ. ձիթայուղ, այնուհետև ավելացնել ալյուրը և էլաստիկ խմոր ստանալ։ Գունդ պատրաստել, ծածկել և թողնել 15-20ր.։
2. Կարտոֆիլը մաքրել, եփել մոտ 20 ր.։ Բրինձը նույնպես եփել մոտ 7-10 ր. և լցնել քամիչի մեջ։
3. Կաթը տաքացնել, լցնել կարտոֆիլի վրա և պյուրե պատրաստել, ավելացնել բրինձը, ընկույզը, ձիթայուղը, անանուխը, աղը և պղպեղը, խառնել։
4. Ջեռոցի կլոր տապակի մեջ 2 ճ.գ. ձիթայուղ քսել։ Խմորը գրտնակով մեծ բացել, դնել կլոր տապակի մեջ այնպես, որ կողքերից կախվի։ Լցնել լցոնը, կողքերից փակել խմորը դեպի ներս։ Մյուս ձուն հարել 1 ճ.գ. յուղի հետ և քսել կարկանդակի վրա։
5. Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան և թխել կարկանդակը մոտ 30-40 ր.։



