Հայտնի է այն բանջարեղենը, որը նվազեցնում է քաղցկեղի ռիսկը 5 անգամ
ԼԱՅՖԲավական է շաբաթական մի քանի անգամ բրոկոլի ուտեք, որպեսզի քաղցկեղի առաջացման ռիսկը նվազի 5 անգամ։ Հատկապես՝ լյարդի քաղցկեղի պարագայում։ Նման եզրահանգման են եկել ԱՄՆ Իլլինոյսի համալսարանի գիտնականները։ Նրանք պարզել են նաեւ, որ անհրաժեշտ է մեկ շաբաթվա ընթացքում մեկ կիլոգրամ բրոկոլի ուտել, որպեսզի դրա արդյունքը երեւա։
Գիտնականները, տարիներ շարունակ փորձարկումներ իրականացնելով, պարզել են, որ բրոկոլին նաեւ հիանալի է այլ օրգանների աշխատանքի համար։ Հարկ է նշել, որ բրոկոլիի օգտակար հատկանիշները պահպանելու համար այն պետք է երկար չեփել, բավական է 5 րոպե շոգեխաշել։
Պատրաստեց Past.am-ը:
1
Նոյեմբերի 25-ին և 26-ին ջուր չի լինելու․ հասցեներ
2
Կենդանակերպի 3 նշան, ովքեր 2026 թվականին կգտնեն իրենց երկրորդ կեսին
3
Ջուր հավաքեք․ ջուր չի լինելու
4
«Կամազ»-ը վրաերթի է ենթարկել 13-ամյա աղջկա. նա տեղում մահացել է
5
Ավտովթար՝ Արագածոտնի մարզում․ մեքենան գլխիվայր հայտնվել է դաշտում․ բժիշկները պայքարում են վարորդի կյ...



