Դեղձի օգտակար հատկությունների մասին
ԼԱՅՖԴեղձը, որի կալորիականությունը կազմում է 44 կկալորիա 100 գրամում, օգատգործվում է բազմաթիվ դիետաներում և կոսմետոլոգիայի բնագավառում:
Դեղձը ունի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ: Այն պարունակում է բազմաթիվ օրգանական թթուներ, հանքային աղեր, երկաթ, կալիում, ֆոսֆոր, պղինձ, ցինկ, վիտամիններ:
Բացի այս ամենը, դեղձը պարունակում է պեկտիններ և եթերային յուղեր: Իսկ դրա կորիզը պարունակում է դառնահամ նուշի յուղ և վիտամին B17, որի օգտակար հատկությունները շատ հայտնի են:
Դիետոլոգները նշում են, որ բավական է օրական օգտագործել 3-4 հատ դեղձ և ձեր քաշը հաստատապես կսկսի նվազել: Միևնույն ժամանակ օրգանիզմը կստանա բազմաթիվ օգտակար նյութեր և վիտամիններ:
Սակայն, չնայած այս բոլոր օգտակար հատկություններին, դեղձը ունի նաև որոշ սահմանափակումներ օգտագործման մեջ:
Դեղձի կեղևը կարող է առաջացնել ալերգիկ դրսևորումներ: Պետք է նաև իմանալ, որ դեղձը շուտ փչացող միրգ է, այդ պատճառով պետք է հատուկ ուշադրություն դարձնել այս միրգը ընտրելիս:
1
Amio Era․ Ամիօ բանկի ներդրումը կրթական համակարգում
2
Ո՞վ կդառնա Ամենայն հայոց կաթողիկոսը․ ու՞մ է աջակցում Անկարան
3
Հարյուրավոր հասցեներում ջուր չի լինի՝ դեկտեմբերի 22-ին, 23-ին, 24-ին և 25-ին
4
Զինծառայողներն ստանալու՞ են ամանորյա պարգևավճար
5
Զինվորը, ով սպանել էր տղամարդուն և բռնաբարել նրա կնոջը, ինքնասպան է եղել կալանավայրում



