Ազգային խոհանոց. սուրճով և ընկույզով հրեական թխվածք
ԼԱՅՖԲաղադրիչներ
1. Ալյուր – 2.5 բաժակ
2. Մեղր – 160 գ
3. Պնդուկ – 1/2 բաժակ
4. Ձու – 2 հատ
5. Սուրճ . 2 բաժակ
6. Սոդա – 1/2 թ/գ
7. Շաքարավազ – 3/4 բաժակ
8. Ջուր – 3/4 բաժակ
9. Բուսայուղ – 4 ճ/գ
10. Դարչին, մեխակ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
1. Խառնել ձուն շաքարավազի հետ, հետո ավելացնել սոդան, բուսայուղը, համեմունքները, աղացած պնդուկը և սուրճի մեջ խառնած մեղրը:
2. Լցնել ալյուրը և խմոր հունցել, որը նման կլինի պինդ թթվասերի:
3. Ստացված խմորը լավ խառնել և լցնել կաղապարի մեջ:
4. Թխել ջեռոցում մոտ 45 րոպե, միջին ջերմաստիճանում:
1
Նոր արշավ Խնայողության օրվան ընդառաջ․ IDBank
2
Հայտնաբերվել է հինգ տարեկան աղջկա դիակ․ մայրը գլխավոր կասկածյալն է
3
Ավտոբուսի վարորդը թոշակառու կնոջը «դուրս է շպրտել» ՝ հրաժարվելով նրան անվճար տեղափոխել. ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ
4
Վթար է. նոյեմբերի 5-ին, 6-ին, 7-ին ջուր չի լինելու
5
Մաhացել է երգչուհի Էմմա Պետրոսյանի մայրը



