Ամեն ինչ լոլիկի մասին
ԼԱՅՖPast.am-ը գրում է.
Լոլիկը քաղցր, համեղ, հյութալի և օգտակար բանջարեղեն է։ Լոլիկը պարունակում է վիտամին A, C, K, B6, ինչպես նաև ֆոլիաթթու և կալիում։ Քիչ քանակությամբ պարունակում է նաև նատրիում, տիամին, նիացին, ֆոսֆոր, պղինձ և մագնեզիում։ Այն հարուստ է մանրաթելերով և ջրով։
Մեկ բաժակ թարմ լոլիկը օրգանիզմն ապահովում է 57,3% C վիտամինի ամենօրյա չափաբաժինը, , 22,4% — վիտամին А-ով, 7,9% — մանրաթելերով, 11,4% կալիումով, 5,6% նիացինով, 7% վիտամին В6-ով և 6,8% ֆոլիաթթվով;
Լոլիկը բարելավում է մաշկը։ Լոլիկի մեջ պարունակվող բետա-կարոտինը մաշկը պաշտպանում է ուլտրամանուշակագույն ճառագայթներից, որն էլ կանխարգելում է կնճիռների վաղաժամ առաջացումը։
Լոլիկը ոսկորները ամրացնող հատկությունով է օժտված:
Լոլիկի մեջ պարունակվող կալցիումը ոսկորները դարձնում է ամուր և առողջ։ Մասնագետները կանանց խորհուրդ են տալիս 40 տարեկանից հետո ավելի շատ լոլիկ ուտել։
1
Amio Era․ Ամիօ բանկի ներդրումը կրթական համակարգում
2
Հարյուրավոր հասցեներում ջուր չի լինի՝ դեկտեմբերի 22-ին, 23-ին, 24-ին և 25-ին
3
Ո՞վ կդառնա Ամենայն հայոց կաթողիկոսը․ ու՞մ է աջակցում Անկարան
4
Զինծառայողներն ստանալու՞ են ամանորյա պարգևավճար
5
Զինվորը, ով սպանել էր տղամարդուն և բռնաբարել նրա կնոջը, ինքնասպան է եղել կալանավայրում



