Աջիկայի հազվագյուտ բաղադրատոմս, որն ինձ տատիկս է սովորեցրել. կարելի է անմիջապես ուտել
ԼԱՅՖ
Ձմռանը խնձորով աջիկան անփոխարինելի ուտեստ է մեր սեղանի համար: Այն ավելացնում ենք մսային ուտեստներին, ապուրներին, պարզապես ուտում ենք հացով:
Բաղադրիչները՝
5 կգ լոլիկ
1 քաղցր պղպեղ
1 կգ խնձոր
1 կգ գազար
100 գ. կարմիր կծու պղպեղ
1 բաժակ ձեթ
200 գ. սխտոր
1 բաժակ
9%-անոց քացախ
1,5 ճ. գ. աղ
1/2 ճ. գ. շաքարավազ
Պատրաստումը՝
- Քաղցր պղպեղը մաքրիր սերմերից:
- Գազարը և խնձորը կեղևից մաքրիր:
- Սխտորը մարքիր, կտրտիր: Կարմիր կծու պղպեղը մաքրիր:
- Մսաղացոփվ մանրացրու լոլիկները, քաղցր և կծու պղպեղները, խնձորը, գազարը: Խառնուրդին անպայման ձեթ ավելացրու:
- Ստացված զանգվածը դիր մարմանդ կրակի վրա և եփիր մոտ 2-2,5 ժամ:
- Ավելացրու մանրացված սխտորը, շաքարավզը, քացախը և աղը: Աջիկան ևս 30 րոպե եփիր:
- Մինչ խառնուրդը եփվում է, պատրաստիր տարաները՝ լավ լվա և ախտահանիր:
- Դեռ տաք աջիկան լցրու տարաների մեջ և փակիր կափարիչով: Տարաները շրջիր և թող սառեն, փաթաթել պետք չէ:
Բարի ախորժակ:





















































1
Ադրբեջանի ոստիկանությունը ծեծել, աչքերը հանել, ապա սպանել է 17-ամյա պատանուն
2
Հունիսի 17-18-ին տասնյակ հասցեներում ջուր չի լինի
3
Հունիսի 17-ին և 18-ին 24 ժամ ջուր չի լինելու
4
Դժբախտ դեպք՝ ԲԴԽ նախկին նախագահ Գագիկ Ջհանգիրյանի ընտանիքում
5
Առնվազն չի բացառվում, որ նման արշավն ուղղորդում և ֆինանսավորում է Ադրբեջանը. «Փաստ»