Ինչպես պատրաստել փքաբլիթ (պոնչիկ)
ԼԱՅՖԲաղադրիչներ
Պատրաստման եղանակ
- Ջուրը տաքացնում ենք 26 աստիճան և մեջն ավելացնում խմորիչը, 2 ճ/գդ խմորիչն ու 1 ճ/գդ շաքարավազը: Լավ խառնում ենք և թողնում 15 րոպե:
2 կարտոֆիլները նախօրոք եփում ենք և ջրիկ խյուսի վերածում: Կարտոֆիլի խյուսը լցնում ենք խմորիչով զանգվածի մեջ: Այնուհետև ավելացնում ենք մնացած ալյուրը, շաքարավազը և աղը ու լավ խառնում ենք:
- Խմորը ծածկում ենք պոլիէթիլենային թաղանթով և 45 րոպե թողնում տաք տեղում, որ հասունանա: Այս ամենից հետո խմորը 2-2.5 սմ հաստությամբ գրտնակում ենք և բաժակի օգնությամբ շրջանների բաժանում:

- Փքաբլիթները դնում ենք լավ տաքացրած բուսայուղի մեջ և երկու կողմից տապակում:

- Այնուհետև դնում ենք անձեռոցիկի վրա և թողնում, որ բուսայուղը ներծծվի:

- Արդյունքում ստացանք համեղ փքաբլիթ , որի վրա մատուցելիս շաքարի փոշի ենք ցանում:

1
Նոր արշավ Խնայողության օրվան ընդառաջ․ IDBank
2
Հայտնաբերվել է հինգ տարեկան աղջկա դիակ․ մայրը գլխավոր կասկածյալն է
3
Ավտոբուսի վարորդը թոշակառու կնոջը «դուրս է շպրտել» ՝ հրաժարվելով նրան անվճար տեղափոխել. ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ
4
Վթար է. նոյեմբերի 5-ին, 6-ին, 7-ին ջուր չի լինելու
5
Մաhացել է երգչուհի Էմմա Պետրոսյանի մայրը



