Խորոված սոխի 5 բուժիչ հատկությունները
ՖՈՏՈ
Բոլորս գիտենք թարմ սոխի բուժիչ հատկությունների մասին, սակայն շատ քչերը գիտեն, որ օգտակար է ոչ միայն թարմ, այլ նաև խորոված սոխը: Իսկ թե ինչով է այն օգտակար, կօգնի պարզել Past.am-ը:
Պարզվում է` այն ջերմային մշակման ժամանակ այն չի կորցնում իր ոչ մի օգտակար հատկություն: Նրանից միայն դուրս են գալիս եթերայուղերը, որոնք թարմ սոխին հաղորդում են յուրօրինակ համ ու հոտ: Նշենք որ, խորովելու համար պետք է ընտրել միջին չափսի սոխեր:

1. Խորոված սոխը բուժում է արյան մակարդելիության հետ կապված հիվանդությունները: Այն հատկապես խորհուրդ է տրվում ամեն օր օգտագործել` ինֆարկտից կամ ինսուլտից հետո:
2. Պարզվում է, որ խորոված սոխի միջոցով հնարավոր է բուժել թութքը: Սոխով կոմպրեսը ունի ախտահանող հատկություններ և ունի մաշկի հյուսվածքները արագ վերականգնելու հատկություն:

3. Խորոված սոխը հեշտությամբ բուժում է խոցերն ու երկար չապաքինող վերքերը:
4. Օգտակար է այն մարդկանց, ովքեր տառապում են շաքարային դիաբետով, կամ տառապում են արյան մեջ շաքարի մակարդակի կտրուկ տատանումնեով:
5. Խորոված սոխը արագորեն բարելավվում է հիպերտոնիայով ու աթերոսկլերոզով հիվանդների վիճակը: Այն մաքրում է անոթները՝ ազատելով խոլեստերինային կուտակումներից, ինչպես նաև կանխում է արյան ճնշման կտրուկ տատանումները:





















































1
«Ես ու աղջիկս լավ ենք, բայց Ռոբիս վիճակը ծանր է». բլոգեր Նուշ Օհանյանը՝ ավտովթարից հետո իր և ընտանիք...
2
Տոմայի և Պոնչի ընտանեկան հանգիստը՝ Կիպրոսում
3
Ռուսաստանի և Հայաստանի երիտասարդները ակտիվորեն զարգացնում են համագործակցությունը
4
Զոհերի թիվը հասել է 240-ի. ի՞նչ է կատարվում Հնդկաստանում
5
Երկրաշարժ՝ Թուրքիայում