Ծխելը թողնելու ոչ դեղորայքային միջոց
ՖՈՏՈ
Մասնագետները պնդում են, որ օմեգա-3 պարունակող սննդային հավելումները կարող են օգնել ծխողներին ազատվել վնասակար սովորությունից: Ճարպաթթուների կիրառումը նվազեցնում է նիկոտինի հանդեպ ունեցած հակումը՝ հայտնում են իսրայելցի գիտնականները:

Ծխողները, ովքեր ամեն օր 1 ամսվա ընթացքում ստացել են Օմեգա-3-ի պարկուճներ, 11 %-ով կրճատել են սիգարետի օգտագործումը:

Ծխելը, ինչպես հայտնի է, նվազեցնում է ուղեղում անփոխարինելի ճարպաթթուների մակարդակը, ինչպիսին է Օմեգա-3-ը: Դրա պակասն ազդում է նյարդային բջիջների կառուցվածքի վրա:

Բացի վերը նշված հատկությունից, Օմեգա-3-ն ունի նաև մի շարք օգտակար հատկություններ: Այն կարգավորում է նյութափոխանակությունը, արյան ճնշումը, նվազեցնում է ուղեղի եւ սրտի կաթվածի հավանականությունը, բարձրացնում է դիմադրողականությունը: Ինչպես նաեւ լավացնում է ուղեղի աշխատանքը, մաքրում է մաշկը՝ դարձնում է փափուկ եւ ձիգ, մեծացնում տեստոստերոնի սինթեզը, իջեցնում է խոլեստերինի մակարդակն արյան մեջ, անոթները պահպանում նորմալ վիճակում, բարելավում է սրտանոթային համակարգը:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:





















































1
Հունիսի 17-18-ին տասնյակ հասցեներում ջուր չի լինի
2
Դժբախտ դեպք՝ ԲԴԽ նախկին նախագահ Գագիկ Ջհանգիրյանի ընտանիքում
3
Հարյուրավոր հասցեներում գազ չի լինի՝ հունիսի 19-ին, 20-ին, 23-ին, 24-ին, 25-ին և 26-ին
4
ՊՆ-ն հայտնում է՝ պայթյուն կլինի
5
Սյունիքի սահմանը լարված է, ադրբեջանցիներն ավելի ինտենսիվ են կրակում