Հնդկական քաղցրավենիք «Լադու»
ՖՈՏՈ
Բաղադրիչներ
- նուշ - 120 գր
- հնդկական ընկույզ - 120 գր
- շաքարի փոշի - 240 գր
- հիլ(кардамон) - 8 հատ
- կարագ - 400 գր
Պատրաստման եղանակ
- Կարագը մարմանդ կրակին հալեցնում ենք: Նուշն ու հնդկական ընկույզը բլենդերով մանրացնում ենք, այնուհետև տապակի մեջ (առանց բուսայուղի) տապակում:
- Վրան լցնում ենք շաքարի փոշին և մանրացրած հիլը: Ստանում ենք ալրանման զանգված: Կաթսայի մեջ լցնում ենք 2 ճ/գդ ստացված զանգվածից և 2 ճ/գդ հալեցրած կարագ և խառնում ենք:
- Այս սկզբունքով գնդիկներ ենք ձևավորում և դնում մատուցարանի մեջ:
- 2-3 ժամով տեղափոխում ենք սառնարան: Մատուցելիս քաղցրավենիքի վրա շաքարի փոշի ենք ցանում:
Ստացանք շատ համեղ հնդկական քաղցրավենիք:





















































1
Հունիսի 17-18-ին տասնյակ հասցեներում ջուր չի լինի
2
Դժբախտ դեպք՝ ԲԴԽ նախկին նախագահ Գագիկ Ջհանգիրյանի ընտանիքում
3
Հարյուրավոր հասցեներում գազ չի լինի՝ հունիսի 19-ին, 20-ին, 23-ին, 24-ին, 25-ին և 26-ին
4
ՊՆ-ն հայտնում է՝ պայթյուն կլինի
5
Սյունիքի սահմանը լարված է, ադրբեջանցիներն ավելի ինտենսիվ են կրակում