Ամանորյա տորթեր ”Եղևնիներ”
ԼԱՅՖԲաղադրիչներ
- Կրեմի համար՝
- շոկոլադ սպիտակ - 100 գր
- պանիր մասկարպոնե - 170 գր
- կարագ - 100 գր
- հյութ կիտրոնի - 1 ճ/գդ
- Ինչպես նաև`
- մարցիպան - 400 գր (կարմիր, սպիտակ)
Պատրաստման եղանակ
- Պատրաստում ենք բիսկվիթը ահա այս եղանակով:
Պատրաստի բիսկվիթը հովացնում ենք և բաժանում 7 սմ-անոց 12 շրջանների:
- Շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնում ենք և հասցնում սենյակային ջերմաստիճանի: Այնուհետև կամաց-կամաց ավելացնում ենք մասկարպոնեն, հալեցրած կարագն ու կիտրոնի հյութը:

- Նախախատրաստում ենք կարմիր և սպիտակ մարցիպանը:

- Սպիտակ մարցիպանից պատրաստում ենք ձյունիկներ և աստղիկներ: Մենք ստանալու ենք 6 փոքր տորթ, իսկ յուրաքանչյուր համար անհրաժեշտ է` 2 մեծ, 2 մինջին և 2 փոքր չափսի ձյունիկներ 1 աստղիկ, 6 փոքր օղակ, փայտիկ և տերևներ (թողնում ենք 6-7 ժամ, որ չորանան):

- Հավաքում ենք եղևնին: Ձյունիկների և օղակների մեջ անցքեր ենք անում և վերջիններս ձյունիկ-օղակ հերթականությամբ շարում ենք փայտիկի վրա: Այդպես հավաքում ենք բոլոր ձյունիկներն ու օղակները, իսկ վերջում ամրացնում ենք փոքրիկ գնդիկ և աստղիկ: Թողնում ենք, որ եղևնիները չորանան:

- 2 փոքրիկ բիսկվիթները դնում ենք իրար վրա, կրեմ քսում և թողնում ենք մի քիչ սառչեն (12 բիսկվիթներից ստացվում են 6 բիսկվիթներ):

- Զգուշությամբ հագցնում ենք մարցիպանը:

- Ամրացնում ենք տերևները:

- Ամրացնում ենք եղևնիները:

- Ահա և վերջ:

1
Հայտնաբերվել է հինգ տարեկան աղջկա դիակ․ մայրը գլխավոր կասկածյալն է
2
Ավտոբուսի վարորդը թոշակառու կնոջը «դուրս է շպրտել» ՝ հրաժարվելով նրան անվճար տեղափոխել. ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ
3
Վթար է. նոյեմբերի 5-ին, 6-ին, 7-ին ջուր չի լինելու
4
Մաhացել է երգչուհի Էմմա Պետրոսյանի մայրը
5
Մտածում եմ` իմ երեխան չէ․ քննչական գործողություններ՝ 3-ամյա Տիգրանի հոր մասնակցությամբ




