«Կեսար» աղցան. բաղադրատոմս
ՖՈՏՈ«Կեսար» աղցանը բազմաթիվ բաղադրատոմսեր ունի, որոնք նման չեն միմյանց: Այս աղցանը կարելի պատրաստել հավով, ծովամթերքով և հատուկ բուսակերների համար: Աղցանի հիմնական բարդությունը սոուսն է, որը պատրաստելու հազարավոր տարբերակներ կան: Առաջարկում ենք «Կեսար» աղցանի ոչ այնքան տարածված, սակայն շատ համեղ բաղադրատոմս:
Բատոն հաց- 1 հատ
Հավի կրծքամիս- 300գր
Հազարի թերթիկներ
Պարմեզան պանիր- 50գր
Սխտոր- 1 հատ
Ձիթապտղի յուղ
Սոուսի համար
Շոգեխաշած ձվի դեղնուց- 2 հատ
Մանանեխ- 2ճ. գդալ
Սխտոր- 1 հատ
Լիմոնի հյութ- 2ճ. գդալ
6% քացախ- 1թ. գդալ
Ձիթապտղի յուղ- 100մլ
Աղ
Բիբար
Խառնել 5ճ. գդալ ձիթապտղի յուղն ու ճզմված սխտորը, թողնել 15 րոպե

Բատոնը խորանարդներով կտրատել

Տապակել մինչ ոսկեգույն դառնալը

Հավի կրծքամիսը կտրատել

Աղ ու բիբար ավելացնել և տապակել

Սոուսի համար խառնել դեղնուցներն ու մանանեխը

Ավելացնել քացախը, լիմոնի հյութն ու ճզմված սխտորը, խառնել

Հետո ավելացնել ձիթապտղի յուղը, աղն ու բիբարը և խառնել

Պանիրը մանր քերիչով անցկացնել

Ափսեի մեջ լցնել կտրատած հազարի թերթիկները

Ավելացնել չորահացերն ու կրծքամիսը

Սոուս ավելացնել

Վերջում ավելացնել պանիրը

Բարի ախորժակ

Աղբյուրը՝ say7.info



