Լազանիա. բաղադրատոմս
ԼԱՅՖLife.tert.am-ը գրում է.
Լազանիան իտալական խոհանոցի ուտեստ է, որը բավականին համեղ ու հագեցնող է: Լազանիա պատրաստելու համար ձեզ շերտեր են անհրաժեշտ, որոնք կարող եք գտնել ցանկացած մթերային խանութում: Դրանք սովորաբար մակարոնեղենի բաժնում են լինում: Եթե վերջում պատրաստի լազանիա ունենաք, կարող եք այս սառեցնել և հետո օգտագործել: Նշված մթերքից կստացվի 10-12 բաժին:
Լազանիայի շերտեր- 200-250գր
Մսի ֆարշ- 1կգ
Լոլիկ- 500գր
Սոխ- 200գր
Գազար- 150գր
Սխտոր- 3-4 հատ
Կաթ- 1լ
Կարագ- 100գր
Ալյուր- 100գր
Կոշտ պանիր- 100գր
Պարմեզան պանիր- 50գր
Աղ
Բիբար
Ձիթապտղի յուղ
Սոխը մանրացնել

Սխտորը մանրացնել

Գազարը միջին քերիչով քերել

Լոլիկը կեղևազրկել և բլենդերով հարել

Սոխն ու սխտորը ձիթապտղյի յուղով տապակել

Ավելացնել գազարը

Ավելացնել մսի ֆարշն, աղն ու բիբարը, տապակել 20-25 րոպե

Ավելացնել լոլիկն ու ևս 5 րոպե եփել

Պատրաստում ենք «Բեշամել» սոուս. Կարագը հալեցնել

Երբ կարագը հալվի՝ ավելացնել ալյուրն ու մի փոքր տապակել

Այնուհետև դանդաղ ավելացնել կաթը, խառնել ու եռացնել: Սուսը պետք է ջրիկ թթվասերի տեսք ունենա: Կարևոր է, որ գնդիկներ չառաջանան: Սոուսի մեջ աղ ավելացնել և մի փոքր սխտորի փոշի:

Պանիրը քերել միջին քերիչով

Պարմեզանը քերել մանր քերիչով

Տարայի մեջ դնել շերտերը. ուշադիր կարդացեք տուփի վրա գրված պատրաստման ձևը: Որոշ շերտեր՝ օգտագործելուց առաջ պետք է եփել, չնայած կարող եք նաև չեփել, քանի որ դրանք կփափկեն սոուսի շնորհիվ

Ավելացնել մսային սոուսի կեսը

Ավելացնել Բեշամելի 1/3-ը

Ավելացնել քերած պանիրը

Կրկին շերտեր դնել

Ավելացնել մնացած մսային սոուսը

Ավելացնել Բեշամել սոուսը

Կրկին պանիր ավելացնել

Դնել վերջին շերտերը

Բեշամել սոուս ավելացնել, 180 աստիճան տաքացած վառարանում տապակել 40-45 րոպե

Պատրաստի Լազանիան հանել, ավելացնել Պարմեզան պանիր ու տապակել ևս 5-10 րոպե

Բարի ախորժակ




