Սուրճն օգնում է խուսափել ճարպակալումից
ЛАЙФShabat.am-ը գրում է.
ԱՄՆ Ջորջիա համալսրանի գիտնականների անցկացրած նոր հետազոտությունը ցույց է տվել, որ սուրճի բաղադրության մեջ առկա քլորագեն թթուն օգնում է խուսափել ճարպակալումից:
Փորձի ընթացում կրծողներին 15 շաբաթ կերակրել են բարձր կալորիականություն ունեցող սնունդով: Այդ ընթացում շաբաթական երկու անգամ ներարկել են քլորագեն թթու, որը կանխել է ոչ միայն ավելորդ քաշի առաջացումը, այլև կարգավորել է առնետների արյան մեջ շաքարի մակարդակը:
Առնետները փորձի ընթացքում ստացել են շատ կոնցենտրացված քլորագեն թթու, որը հնարավոր չէ ստանալ միայն սուրճի և բանջարեղենների միջոցով, այդ պատճառով գիտնականները խորհուրդ են տալիս պարբերաբար սպորտով զբաղվել և հետևել առողջ սննդակարգին` հույս չդնելով միայն սուրճի վրա:
1
«Это не нейтралитет, это лицемерие»: Ваге Акопян - Европейскому Союзу: «Паст»
2
Почему власти «паникуют»? «Паст»
3
Очередной митинг: чем недовольны сотрудники государственных структур? «Паст»
4
Какие аудиозаписи и документы собирается опубликовать бывший министр обороны? «Паст»
5
Случай на избирательном участке 14\43. Избиратель протягивает руку и берет только бюллетень №7



