Ամբողջ ճշմարտությունը բանանի մասին
ЛАЙФAroxj.am-ը գրում է.
Մրգի այս տեսակը ոչ մեկին չի փրկում օրինակ թմրանյութերից, ծխախոտից կամ ալկոհոլից: Բայց ինչ-որ բանով այն օգտակար է: Շատերի կարծիքով, բանան ուտելը օգնում է ունենալ էներգիայի մեծ չափաբաժին: Իրականում այն իր մեջ պարունակում է շաքարի 3 տեսակ՝ սախարոզա, ֆրուկտոզա և գլյուկոզա: Սա ոչ միայն էներգիայի աղբյուր է, այլև իր մեջ պարունակում է ինսուլինի մեծ քանակ: Մրգի այս տեսակը, օգտակար է կարող է կանխարգելել մի շարք հիվանդություններ: Բանանը օգտակար է դեպրեսիաների, սթրեսի, հոգնածության և մի շարք այլ խնդիրների համար: Այսպիսով,Aroxj.am-ը ներկայացնում է բանանի օգտակարության հայտնի և անհայտ հատկանիշները:
1. Դեպրեսիա
Հետազոտությունների համաձայն դեպրեսիա ունեցող մարդկանց համար բանանը եղել է օգտակար միջոց: Բանանն իր մեջ տրիպտոֆանի մեծ չափաբաժին: Դա սպիտակուցի տեսակ է, որն օրգանիզմում բարձրացնում է սերոտոնինի մակարդակը: Սերոտոնինը բարձր տրամադրության, հանգստի և լիցքաթափման համար պատասխանատու հորմոն է:
Սա ճիշտ չէ
Տրիպտոֆանն ամինաթթու է, որն առկա է գրեթե բոլոր սպիտակուցներում: Դրա քանակը բանանի մեջ շատ քիչ տոկոս է կազմում և այն, որ կարող է իրականում ազդել տրամադրության վրա ուղղակի անմտություն է:
2. Անեմիա
Բանան պարունակում է մեծ քանակությամբ երկաթ, որը խթանում է արյան մեջ հեմոգլոբինի արտադրությունը և կանխում սակավարյունությունը:
Սա ճիշտ չէ
Խոշոր բանանն պարունակում է 2%- ից էլ ավելի քիչ երկաթ և չի կարող կանխարգելել սակավարյունությունը:
3. Արյան ճնշում
Բանանը պարունակում է մեծ քանակով կալիում, որը դրական ազդեցություն ունի արյան ճնշման դեպքում և կանխում է արյան ճնշման բարձրացումը և սրտխփոցները:
Ճիշտ է
Մեկ բանանը պարունակում է 500 մգ կալիում, որի քանակը օրվա նորմայից 10 տոկոսով ավելի է:
4. Մտավոր ակտիվություն
Բրիտանական դպրոցի 200 աշակերտներ օրվա մեջ մի քանի անգամ կերել են բանան: Հետազոտողները պարզել են, որ կալիում պարունակելու հաշվին այս մրգի տեսակը լավացնում է ուղեղի աշխատանքը, օգնում կենտրոնանալ:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ:



