Չնայած նրան, որ սա շատ կարևոր է, դժվար թե դպրոցում սրա մասին Ձեզ պատմած լինեն: Տաքացնել թեյնիկի մեջ արդեն սառեցված ջուրը շատ վտանգավոր է:
Ի՞նչ է թեյնիկում կատարվում այս ժամանակ:
Սրա մասին Ձեզ պետք է պատմած լինեին քիմիայի դասին: Ինչքան շատ եք ջուրը նորից և նորից եռացնում, այդքան ավելի շատ է այն կեղտոտվում այլ նյութերով: Օգտակար հանածոները եռացնելու դեպքում վերածվում են վնասակարների: Կարող եք ձեռքբերել նվազագույնը երիկամի քար:
Այս պատճառով եթե մեկ անգամ եռացնում եք ջուրը, ապահովում եք Ձեզ նրանում, որ սպանել եք միկրոբներին, իսկ հետագա բոլոր անգամները կշատանան վնասակար բաները:
Մկնդեղ
Համաշխարհային առողջապահության կազմակերպությունը ուղիղ ասում է:
Ջրի հետ կապված մեծագույն ռիսկը գալիս է մկնդեղից:
Այս տոքսիկ միջոցը, որը պարունակվում է ջրի մեջ: Այս նյութը միանգամից ֆիզիկական ազդեցություն չի ունենում, դրա համար տարիներ են պետք:
Վտանգները հետևյալն են. ստամոքսային խանգարումներ, մաշկի վնասվածքներ, երիկամների աշխատանքի խանգարում, շաքարային դիաբետ, սրտանոթային հիվանդություններ և անգամ քաղցկեղ:
Նետրատներ
Նետրատները նյութեր են, որոնցով լի է երկիրը: Այս քիմիկատները վնասակար են, եթե հայտնվում են սնունդի մեջ: Երբ Դուք տաքացնում եք սրանք, նրանց քիմիական բաղադրությունը փոխվում է:
Հնարավոր հիվանդություններ. արյան քաղցկեղ, հաստ աղիքի քաղցկեղ, միզապարկի ւ ձվարանների հետ կապված խնդիրներ:
Ֆտոր
Ֆտորը շատ հակասական նյութ է: Բայց գիտնականների մեշամասնությունը ասում է, որ այն Ձեր առողջությանը վնաս կարող է հասցնել: Երբ Դուք ջուր եք տաքացնում, ֆտորի մեծ մասը դառնում է ֆտորիդ: Ֆտորիդը իջեցնում է երեխաների IQ -ն: Իսկ կանանց համար վտանգավոր է այն պատճառով, որ անպտղության է բերում:
Կարծում եմ մենք համոզեցինք Ձեզ երբեք նույն ջուրը մի քանի անգամ չեռացնել:
Աղբյուր` Inchuzem.am



