Ցիտրուսները նվազեցնում են վտանգավոր հիվանդությունների ռիսկը
ЛАЙФ1in.am-ը գրում է.
Հետազոտողները նարնջի, թուրինջի (գրեյֆրուտ) և այլ ցիտրուսային մրգերի մեջ գտել են միացություններ, որոնք կանանց մոտ նվազեցնում են կաթվածի ռիսկը։
Շատ բժիշկներ կարծում են, որ ցիտրուսներում հակաօքսիդանտ միացությունների առկայությունը՝ հայտնի որպես ֆլավոնոիդներ, կարող է նվազեցնել կաթվածի հավանականությունը։ Ֆլավոնոիդները բարելավում են արյան բջիջների գործառույթը և ունեն հակաբորբոքային հատկություններ։
Բացի դրանից՝ դրանք մրգերին և բանջարեղենին տալիս են յուրահատուկ գույն: Ֆլավոնոիդներ կան նաև շոկոլադի և կարմիր գինու մեջ: Որոշ գնահատականներով՝ գոյություն ունի այդ միացությունների մոտ 5000 տեսակ:
1
«Это не нейтралитет, это лицемерие»: Ваге Акопян - Европейскому Союзу: «Паст»
2
Очередной митинг: чем недовольны сотрудники государственных структур? «Паст»
3
Почему власти «паникуют»? «Паст»
4
Какие аудиозаписи и документы собирается опубликовать бывший министр обороны? «Паст»
5
А к Вагаршаку Арутюняну у правоохранительных органов нет вопросов? «Паст»



