Ереван, 04.Июль.2025,
00
:
00
1 $ = 0 ֏, 1 = 0 ֏, 1 = 0 ֏
ВАЖНО


Օրվա բաղադրատոմսը. Կրոկեմբուշ՝ Աննկարագրելի համեղ ֆրանսիական աղանդեր (լուսանկար)

ФОТО

Cooks.am-ը գրում է.

Բաղադրիչներ

  • Խմորի համար՝
  • ալյուր – 150 գր
  • կաթ – 250 մլ
  • կարագ – 100 գր
  • ձու – 4-5 հատ
  • աղ – 1 պտղունց
  • Կրեմի համար՝
  • կաթ – 1 լ
  • ձու – 4 հատ
  • ալյուր – 100 գր
  • շաքարավազ – 5 ճ/գդ
  • վանիլին – 8 գր
  • Կարամելի համար՝
  • շաքարավազ – 1,5 բաժակ
  • ջուր – 80 մլ

Պատրաստման եղանակ

Ալյուրը մաղով անցկացնում ենք և լցնում մեզ համար հարմար ցանկացած ամանի մեջ։ Դա անում ենք նրա համար, որ ալրոտ գնդիկներից ազատվենք և ալյուրը օդից թթվածնով հագեցնենք։
Միջին ուժեղության կրակի վրա ենք դնում կաթով կաթսան, ավելացնում ենք աղը, կարագը։
krokembush-4
Անընդհատ խառնելով կարագը հալեցնում ենք և զանգվածը եռման աստիճանի հասցնում։ Այնուհետև կրակի տակն անջատում ենք և ալյուրը լցնում։
krokembush-2
Խառնիչով հանգամանորեն խառնում ենք մինչև համասեռ զանգված ստանանք։
krokembush-3
Այնուհետև թիակով այնքան ենք խառնում, մինչև խմորը թանձրանա։ Այժմ սպասում ենք խմորը սառչի, որ ձվերն ավելացնենք։ Ձվերը տաք հոսող ջրի տակ լվանում ենք և հատ առ հատ ավելացնում խմորին։ Հարիչով հարում ենք մինչև միասեռ զանգված ստանանք։ Ահա և պատրաստ է եփովի խմորը։
krokembush-6
Տապակի մեջ յուղաթուղթ ենք դնում կամ պատում ենք բուսայուղով։ Եթե խոհարարական պարկ ունենք, շատ լավ է, եթե ոչ սովորական պոլիէթիլենային փաթեթներ ենք վերցնում, ծայրը կտրում և, զգուշորեն մեջն ենք լցնում խմորը և սեղմելով դուրս ենք մղում խմորը տապակի վրա։ Կարկանդակների միջև հեռավորությունը 3-5 սմ պետք է լինի, քանի որ թխվելու ընթացքում դրանք չափերով մեծանում են։
krokembush-7
Տապակը դնում ենք մինչև 220 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ և 5-7 րոպե թխում ենք, այնուհետև ջերմաստիճանն իջեցնում ենք մինչև 180 աստիճան և 7-10 րոպե ևս թխում ենք։ Այնուհետև ջեռոցն անջատում ենք, ջեռոցի դուռը կիսաբաց ենք անում և թողնում ենք 5-7 րոպե, որպեսզի կարկանդակները սառչեն։ Կարկանդակները պետք է հասցնեն լավ թխվեն և կարմրավուն երանգ ստանան։
krokembush-8
Մինչև կարկանդակները սառչում են, պատրաստում ենք միջուկը։ Դրա համար անհրաժեշտ է 3,5 տոկոս և բարձր յուղայնությամբ կաթ։ Եվ այսպես, կաթը լցնում ենք կաթսայի մեջ, դնում ենք թույլ կրակի վրա և թիակով պարբերաբար խառնելով հասցնում ենք եռման աստիճանի։
Ալյուրը մաղում ենք։ Ձվերը հոսող տաք ջրի տակ լվանում ենք և ջարդում ենք խոր ամանի մեջ, ավելացնում ենք շաքարավազն ու վանիլինը, ալյուրը և հանգամանորեն այդ զանգվածը խառնում ենք մինչև համասեռ զանգված ստանանք։ Կաթի մասին չենք մոռանում, եթե եռացել է, կրակի վրայից վերցնում ենք։
Կաթը զգուշորեն ավելացնում ենք ձվով խառնուրդին` միաժամանակ խառնիչով հարելով։
krokembush-5
Այնուհետև այս զանգվածը հետ ենք լցնում կաթսայի մեջ և դնում թույլ կրակի վրա։ Ինտենսիվ խառնելով զանգվածը հասցնում ենք եռման աստիճանի, որից հետո կրակի տակն անջատում ենք։ Կրեմը սառելու ընթացքում աստիճանաբար թանձրանալու է։
Յուրաքանչյուր կրոկեմբուշ կողքից կամ ներքևից կտրում ենք և թեյի գդալի կամ հրուշակեղենային պարկի միջոցով սկսում ենք լցոնել դրանք։

Կարամելը եփելու համար պետք է հարմար կաթսա վերցնենք։ Չկպչող ծածկույթով կաթսաները հարմար չեն, քանի որ դրանք կարամելը եփելուց կարող են վնասվել (պղինձն ու անագը ևս հարմար չեն)։ Վերցնում ենք շատ բարձր պատերով, ներսի կողմից բաց գույնի ծածկույթով և հաստ տակով կաթսա:
Շաքարավազն ու ջուրը լցնում ենք կաթսայի մեջ, լավ խառնում ենք և դնում ենք միջին ուժեղության կրակի վրա։ Չենք խառնում և սպասում ենք, որ շաքարավազը լուծվի։ Երբ արդեն շաքարավազի մեծ մասը լուծվել է սկսում ենք դանդաղ խառնել։
Պատրաստի կարամելը պետք է սաթի գույն ունենա (դեղնա-նարնջագույն)։ Որպեսզի կարամելը չվառենք, կաթսան վերցնում ենք կրակի վրայից։
krokembush-9
Ահա ամեն ինչ պատրաստ է, անցնում ենք եզրափակիչ փուլին։ Պատրաստված կարկանդակներով սկսում ենք տոնածառ ձևավորել (բուրգ), բարձրությունն ու լայնությունը ինքներս ենք որոշում։ Որպեսզի մեր կարկանդակները ամուր կպնեն իրար կարամելի մեջ ենք թաթախում։
krokembush-10
Կրոկեմբուշը մատուցում են սառը վիճակում տարատեսակ ըմպելիքների հետ, օրինակ,թեյի, սուրճի,տաք շոկոլադի, կաթի կամ անգամ կոկտեյլի հետ։
Այս հրաշագեղ թխվածքը կարող ենք նույն կարամելով ձևավորել(թելի պես ձգում ենք և դրանով փաթաթում մեր տոնածառը կամ բուրգը)։
krokembush-11
С осени Армения будет связана прямыми авиарейсами с ИталиейКарен Карагулян и Ваче Товмасян станут гостями «Золотого абрикоса» в ЕреванеClub World Cup: Названы фаворитыИзгнавший из Нагорного Карабаха армян Алиев не оставляет надежд заселить Армению азербайджанцамиЛевон Кочарян: Власти Армении пытаются посеять страх, дискредитировать оппозициюЛевон Кочарян: Преследование Самвела Карапетяна совершенно незаконноЗадержан Ваагн ЧахалянЗафиксирована устойчивая интенсивность выстрелов в направлении Хознавера: Азербайджан продолжает тактику поддержания напряженности Кому адресованы «европейские» месседжи, и на что готов Пашинян? «Паст»Почему десятки выдающихся музыкантов с мировой известностью посещают Капан? «Паст»Настала очередь «пароканонических» угроз: чего ожидать в ближайшем будущем? «Паст»Большая игра в так называемом «Зангезурском коридоре»: «Паст»Репрессии - повод для сближения: «Новый уровень» отношений ЕС и Армении: «Паст»В Сенате России считают, что гражданам России небезопасно находиться в АзербайджанеВторое чтение законопроекта о национализации ЭСА состоится завтраИз головного офиса «Ташир Групп» изъяты компьютеры и документыВ 2025/26 прогнозируется рекордное производство кофе в миреДепутат парламента Армении: Как можно скорее нужно сменить в Армении власть – иначе цена для народа будет расти IDBank в Homplex Mall: открытие нового филиалаСША могут начать лишать приобретенного гражданства за некоторые виды преступленийСоратник Сержа Саргсяна: Никол Пашинян будет отстранен от должности посредством импичментаClub World Cup: Определились все пары 1/4 финала«Военный обозреватель»: В Азербайджане вербуют наемников для отправки на УкраинуПарламент Армении в первом чтении одобрил ряд поправок к действующим законамСовет защиты Самвела Карапетяна: Сотрудники ЭСА могут быть спокойны - их нарушенные права будут восстановленыВ Армении правоохранители проводят обыски в головном офисе группы компаний «Ташир»В Армении выявлена банда мошенниковВ Ереване продолжается созванное по инициативе Правительства внеочередное заседание парламентаКредитное бремя граждан Армении возрослоЛавров и Макрон о ситуации в Армении, Москва доигралась с Алиевым I «Итоги дня» I 30.06.2025Лувр запускает международный архитектурный конкурс ради масштабной реконструкции и нового зала для «Моны Лизы»Виолончелист Арен Топлагалцян стал победителем сразу нескольких международных конкурсовААЦ отмечает сегодня День памяти Свв. царя Константина и Матери его царицы ЕленыКарен Хачанов победил Новака Джоковича на выставочном турнире в ХерлингемеReuters: Евросоюз хочет немедленного снижения тарифов в ключевых секторах в рамках сделки с СШААрмению уведомили о начале инвестиционного спора из-за действий против Самвела Карапетяна и ЭСАКто являются «бенефициарами» всего этого?Единственная надежда Никола Пашиняна в войне с Церковью — несколько «обижников»: «Паст»«Возможны 2 сценария развития событий: либо банкротство ЭСА и энергетический кризис, либо существенное повышение тарифов»; «Паст»Ucom запускает 5G сеть в Абовяне и ЭчмиадзинеКто и как провалил консенсус по импичменту? «Паст»Трамп подписал указ об отмене санкций против СирииЧат-бот вместо сердца: ИИ теперь пишет ваши тексты расставания Армянская церковь по закону должна играть очень большую роль: Айк АйвазянВ Испании зафиксирована рекордная 46-градусная жараИшхан Сагателян встретится в Брюсселе с представителями законодательной и исполнительной власти ЕвросоюзаЛавров: Если Армения будет отворачиваться от союзников, это не пойдет на пользу армянскому народуВыращенная нервная ткань поможет исследовать склерозЮнибанк стал титульным спонсором футбольного клуба «Урарту»Во Франции больше нельзя курить на пляжах, автобусных остановках, возле школ и библиотек