Ինչպես զարմացնել հյուրերին Ձիու տարում` 2026 թվականին
ЛАЙФՍեղմեք ԱՅՍՏԵՂ, լրացրեք օնլայն հայտը և մոռացեք հոսանքի վարձի մասին
Նոր տարվա խոհանոցը հավերժական պայքարի դաշտ է ավանդույթի և նորաձևության, տատիկի բաղադրատոմսերի և նոր սերնդի պահանջների միջև: Ինչպես սեղանը գցել Կարմիր Կրակե Ձիու տարում, որպեսզի այն լինի ոճային, խորհրդանշական և առողջարար:
Մաքսիմ Շադրինը, ճարտարագիտության դոկտոր, Օմսկի պետական տեխնիկական համալսարանի կենսատեխնոլոգիայի, սննդի սպասարկման տեխնոլոգիայի և ապրանքագիտության ամբիոնի վարիչ, բացատրում է, թե ինչու տավարի միս չպետք է ներառվի ձեր Նոր տարվա ճաշացանկում:
Նոր տարին, առաջին հերթին, ընտանեկան տոն է, և յուրաքանչյուր ընտանիք ունի իր խոհարարական ավանդույթները: Այնուամենայնիվ, Ձիու տարում մասնագետը խորհուրդ է տալիս շեշտը դնել որոշակի սննդամթերքների վրա:
«Կարող եք սեղանը գցել ավանդական ոճով, բայց հաշվի առնել տարվա միտումները», - նշում է Մաքսիմ Շադրինը: «Լավագույնն է շեշտը դնել թռչնամսի և ձկան վրա և խուսափել տավարի կամ ձիու մսից պատրաստված ուտեստներից: Սա կհամապատասխանի տարվա խորհրդանիշի ոգուն»:
Բայց եթե ուզում եք տպավորություն թողնել ձեր հյուրերի վրա, կա մեկ այլ եղանակ՝ ժամանակակից մատուցում: Դասական աղցանները կարող են վերածվել առանձին գլուխգործոցների:

«Դուք կարող եք նույն «Նռան ապարանջանը» մատուցել ոչ թե ընդհանուր սկուտեղի վրա, այլ առանձին՝ ապակե տարաների կամ ամանների մեջ։ Նույնը վերաբերում է նաև աղանդերին. բիսկվիթով և կրեմ պանրով տրիլֆլները նորաձև և ժամանակակից տեսք ունեն, երբ մատուցվում են առանձին», - իր գաղափարներով կիսվում է փորձագետը։
Այս տարի հատուկ ուշադրություն պետք է դարձնել սեղանի ձևավորմանը։ Կանաչեղենի և բանջարեղենի առատությանը։
«Սա և՛ օգտակար է օրգանիզմի համար, և՛ համապատասխանում է տարվա պահանջներին։ Հաջորդ առավոտյան ձեր մարմինը անպայման շնորհակալ կլինի այս որոշման համար», - վստահ է մասնագետը։
Թարգմանությունը՝ Past.am-ի
Հետևեք մեզ՝ այստեղ



