Սննդաբանները նշել են 50 տարեկանից հետո ոսկորների ամրացմանը նպաստող լավագույն սննդամթերքը
ЛАЙФՍեղմեք ԱՅՍՏԵՂ, լրացրեք օնլայն հայտը և մոռացեք հոսանքի վարձի մասին
Այն, ինչ մենք դնում ենք մեր ափսեների վրա , կարևոր դեր է խաղում ոսկորների ամրության մեջ, հատկապես 50 տարեկանից հետո:
50 տարեկանից հետո ոսկրային խտությունը նվազում է ավելի արագ, քան վերականգնվում, ինչը մեծացնում է օստեոպենիայի (ոսկրային խտության ցածր մակարդակ) կամ օստեոպորոզի (ոսկրային խտության կորուստ, որը մեծացնում է կոտրվածքների ռիսկը) զարգացման ռիսկը։
Ոսկորների առողջության և օստեոպորոզի հիմնադրամի տվյալներով ՝ կանանց մոտ ոսկրային զանգվածի կորուստը արագանում է դաշտանադադարից հետո, ընդ որում՝ յոթ տարվա ընթացքում այն կարող է նվազել 20%-ով։
«Կան որոշակի սննդարար նյութեր, որոնք համատեղ աշխատում են ոսկրերի խտությունը, ձևավորումը և ամրությունը պահպանելու համար: Դրանց թվում են կալցիումը, վիտամին D-ն, մագնեզիումը և վիտամին K-ն, ինչպես նաև սպիտակուցը՝ ոսկրերի կառուցվածքը և մկանային զանգվածը պահպանելու համար», - բացատրեց սննդաբան Էմի Դեյվիսը:
Հետևաբար, ոսկորների առողջությունը պահպանելու համար կարևոր է ուտել սնունդ, որը պարունակում է այս սննդանյութերից որքան հնարավոր է շատ: Այդպիսի սննդամթերքներից մեկը կաթնաշոռն է:
«Կաթնաշոռը սպիտակուցի և կալցիումի հիանալի աղբյուր է», - ասաց Եյլի բժշկական դպրոցի օրթոպեդիայի դոցենտ, բժշկական գիտությունների դոկտոր Դանիել Վիզնյան։
Կալցիումը ոսկրային հյուսվածքի հումք է ապահովում, մինչդեռ սպիտակուցը օգնում է պաշտպանել արդեն իսկ գոյություն ունեցող ոսկորները, ասաց Դեյվիսը։
Այս առումով, սննդաբանները խորհուրդ են տալիս մտածել այս համեղ մթերքը ձեր սննդակարգին ավելացնելու մասին։
Թարգմանությունը՝ Past.am-ի
Հետևեք մեզ՝ այստեղ



