Բժիշկը զգուշացրել է տան պայմաններում պատրաստվող ձկների վտանգավորության մասին
ЛАЙФՍեղմեք ԱՅՍՏԵՂ, լրացրեք օնլայն հայտը և մոռացեք հոսանքի վարձի մասին
Ի տարբերություն տարածված կարծիքի՝ աղը ախտահանող հատկություն չունի։ Այս մասին «Խոսում է Մոսկվան» ռադիոկայանի եթերում խոսել է մակաբուծաբան, կենսաբանական գիտությունների թեկնածու Ելենա Չերնիշևան։
«Երբեմն մարդիկ իրենք են ձուկ պատրաստում, օրինակ՝ կարմիր ձուկ։ Միևնույն ժամանակ, նրանք չեն հետևում ձկան կամ մսի պատշաճ պահպանման ու ախտահանման տեխնոլոգիային։ Տեխնոլոգիան պետք է լինի խիստ։ Վարակումը կարող է լինել սուր, օրինակ՝ աղտոտված մսի տրիխինոզ»,- ասել է նա:
Եթե թարմ ձուկ եք գնել, ապա այն պետք է երկար սառեցնել սառնարանում, հետո պատրաստել, իսկ աղը նպաստում է բակտերիաների դանդաղ զարգացմանը։
Առավել մանրամասն` այստեղ.
https://t.me/armenia24live
1
Британцы пытаются усилить свое влияние вокруг Армении: «Паст»
2
Трамп-младший посетит Армению: «Паст»
3
Власти хотят «продать» обществу предвыборную услугу за счет Самвела Карапетяна? «Паст»
4
Наша Церковь вынуждена защищаться от преследований на территории нашей страны: «Паст»
5
Украинские беспилотники атаковали ТЭЦ в Орле: Минобороны сообщило о 130 дронах, сбитых над регионами...



