Բժիշկը զգուշացրել է տան պայմաններում պատրաստվող ձկների վտանգավորության մասին
ЛАЙФՍեղմեք ԱՅՍՏԵՂ, լրացրեք օնլայն հայտը և մոռացեք հոսանքի վարձի մասին
Ի տարբերություն տարածված կարծիքի՝ աղը ախտահանող հատկություն չունի։ Այս մասին «Խոսում է Մոսկվան» ռադիոկայանի եթերում խոսել է մակաբուծաբան, կենսաբանական գիտությունների թեկնածու Ելենա Չերնիշևան։
«Երբեմն մարդիկ իրենք են ձուկ պատրաստում, օրինակ՝ կարմիր ձուկ։ Միևնույն ժամանակ, նրանք չեն հետևում ձկան կամ մսի պատշաճ պահպանման ու ախտահանման տեխնոլոգիային։ Տեխնոլոգիան պետք է լինի խիստ։ Վարակումը կարող է լինել սուր, օրինակ՝ աղտոտված մսի տրիխինոզ»,- ասել է նա:
Եթե թարմ ձուկ եք գնել, ապա այն պետք է երկար սառեցնել սառնարանում, հետո պատրաստել, իսկ աղը նպաստում է բակտերիաների դանդաղ զարգացմանը։
Առավել մանրամասն` այստեղ.
https://t.me/armenia24live





















































1
Кому не по душе цифровая система, предназначенная для борьбы с теневой экономикой, и каково отношени...
2
По крайней мере, не исключено, что подобная кампания направляется и финансируется Азербайджаном: «Па...
3
Что не могут «поделить» члены ГД? «Паст»
4
Цены на нефть продолжают расти на опасениях по поводу поставок
5
Хотят уничтожить армянскую идентичность: «Паст»