Սննդաբանը նշել է խմիչքի ազդեցությունը նվազեցնող խորտիկը
ЛАЙФNewsarm.live-ը գրում է
Սունկն ալկոհոլի համար կատարյալ խորտիկ է, քանի որ իր մեջ պարունակվող սորբենտի օգնությամբ նվազեցնում է ալկոհոլի ազդեցությունը: Այս մասին «Москва» գործակալությանը հայտնել է բժիշկ-սննդաբան, Սննդաբանների ազգային ասոցիացիայի անդամ Մարինա Մակիշան:
Մակիշայի համաձայն՝ սունկը խիտոզան է պարունակում:
- Սա սննդային մանրաթելերի կատեգորիա է, որոնք լավ սորբենտներ են համարվում, իսկ ցանկացած սորբենտներ օգնում են նվազեցնել օգտագործված ալկոհոլի չափաքանակը,- բացատրել է սննդաբանը:
Մակիշան խորհուրդ է տալիս օրական 300 գրամից ավել սունկ չօգտագործել, քանի որ խիտոզանը չլուծվող է, և դրա մեծ քանակը կարող է ծանրաբեռնել մարսողական համակարգը: Սնկի անվնաս քանակն օրական 100-150 գրամ է:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Ամիրաղյանը
1
Очередная неудача Никола Пашиняна: «Паст»
2
Европейская помощь или вмешательство? Спешные шаги Калласа: «Паст»
3
В Ханты-Мансийском автономном округе-Югре прошел медиатур для иностранных журналистов аккредитован...
4
Впервые гражданин РА был удостоен «Почетной грамоты» от президента РФ: «Паст»
5
«Рубинян был тем, кто варил мне кофе»: «Паст»



