Սննդաբանը նշել է խմիչքի ազդեցությունը նվազեցնող խորտիկը
ЛАЙФNewsarm.live-ը գրում է
Սունկն ալկոհոլի համար կատարյալ խորտիկ է, քանի որ իր մեջ պարունակվող սորբենտի օգնությամբ նվազեցնում է ալկոհոլի ազդեցությունը: Այս մասին «Москва» գործակալությանը հայտնել է բժիշկ-սննդաբան, Սննդաբանների ազգային ասոցիացիայի անդամ Մարինա Մակիշան:
Մակիշայի համաձայն՝ սունկը խիտոզան է պարունակում:
- Սա սննդային մանրաթելերի կատեգորիա է, որոնք լավ սորբենտներ են համարվում, իսկ ցանկացած սորբենտներ օգնում են նվազեցնել օգտագործված ալկոհոլի չափաքանակը,- բացատրել է սննդաբանը:
Մակիշան խորհուրդ է տալիս օրական 300 գրամից ավել սունկ չօգտագործել, քանի որ խիտոզանը չլուծվող է, և դրա մեծ քանակը կարող է ծանրաբեռնել մարսողական համակարգը: Սնկի անվնաս քանակն օրական 100-150 գրամ է:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Ամիրաղյանը
1
Британцы пытаются усилить свое влияние вокруг Армении: «Паст»
2
Трамп-младший посетит Армению: «Паст»
3
Наша Церковь вынуждена защищаться от преследований на территории нашей страны: «Паст»
4
Британские ученые разработали алмазный источник энергии, который работает 6000 лет
5
Украинские беспилотники атаковали ТЭЦ в Орле: Минобороны сообщило о 130 дронах, сбитых над регионами...



