Արդեն վաղուց բժշկի չեմ գնում, քանի որ ճնշումս բուժում եմ մաղադանոսի սերմերով. Շատ հեշտ բաղադրատոմս
ЛАЙФՀիպերտոնիայով տառապող մարդկանց հիմնականում բժիշկները դուրս են գրում միզամուց դեղահաբեր:
Դրան գուցե և օգնում են,սակայն ոչնչացնում են օրգանիզմում կալցիումը:
Նման դեպքերից խուսափելու համար առաջարկում եմ խմել մաղադանոսի սերմեր:
Պատրաստման և օգտագործման համար կա 2 տարբերակ
Առաջին տարբերակ. Սերմերի(մեկ բաժակ ջրին 2թ.գ.) վրա ավելացնել եռացրած ջուր,թողնել ջրային բաղնիքի վրա 15-20 րոպե,հովացնել և խմել 3 անգամից:
Երկրորդ տարբերակ. Սերմերը աղալ սրճաղացող,վրան ավելացնել սառը ջուր(5թ.գ. սերմեր 0.5լ ջրին),թողնել 8 ժամ:Ընդունել օրական 3 անգամ կես բաժակով:Խմելուց առաջ թափահարել:
Հիպերտոնիայի ժամանակ խորհուրդ է տրվում ուտել շատ մաղադանոս:
Եփել արմատը 5 րոպե,հետո թուրմի մեջ ավելացնել տերևները,կրակն անջատել,թողնել հովանա:
Սննդի մեջ պետք է նաև շատ օգտագործել գազար:
Մաղադանոս՝ օգուտ և վնաս
Մաղադանոսը բազմաթիվ օգտակար նյութերի աղբյուր է:Բույսի բոոր հատվածներում կա եթերային յուղ,իսկ արմատները հարուստ են սպիտակուցներով,ածխաջրերով,վիտամին B-ով:
Տերևներում կա կերոտին,վիտամին C և E,ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ,կալիում,մագնեզիում,երկաթ և այլն:
Մաղադանոսը շատ օգտակար է նաև սրտանոթային հիվանդությունների ժամանակ,ինչպես նաև շաքարային դիաբետի ժամանակ:
Ժողովրդական բժշկության մեջ մաղադանոսի օգտագորժումը բավականին տարածված է:
-օգտակար է երիկամային և սրտանոթային հիվանդությունների ժամանակ
-միզաքարային հիվանդություննրի,ցիստիտի ժամանակ
-արգանդի արդյունահոսության,մենստրուալ ցիկլի խանգարման ժամանակ
-ունի սպազմոլիտիկ հատկություն
-երեխաների մոտ մարսողության և միզարձակման խանգարման դեպքում
-համարվում է նաև ջերմիջեցնող
-լավացնում է մարսողությունը
-կանխարգելիչ միջոց է տեսողության պահպանման համար
Մաղադանոսը նաև անցկացնում է բերանի տհաճ հոտը,ազդում է բերանի խոռոչի բակտերիաների վրա:
Մաղադանոսի արմատների թուրմը լիմոնի հյութի հետ միասին օգնում են ազատվել մաշկի վրա առաջացած հետքերից և պիգմենտներից:
Հակացուցումներ
Խուրհուրդ չի տրվում օգտագործել մաղադանոս նեֆրիտի ժամանակ:
Մաղադանոսի հյութը շատ ուժեղ ազդեցություն է ունենում օրգանիզմի վրա,այնպես որ այն պետք չէ օգտագործել սովորական վիճակում:Այն ավելի լավ է խառնել գազարի հյութի հետ:
Հղի կանանց մաղադանոս չի կարելի,քանի որ այն կարող է առաջացնե վաղաժամ ծննդաբերություն:




















































