Կրեմ բրյուլե
ЛАЙФԿրեմ բրյուլեն աղանդեր է կարամելի շերտով։ Կրեմ բրյուլեի հայրենիքը հայտնի չէ, սակայն գոյություն ունի մի քանի վարկած։
Ըստ անգլիականան տարբերակի այն առաջին անգամ պատրաստվել է XVII դարում Քեմբրիջի համալսարանում գտնվող Տրինիտի քոլեջում, burnt cream անունով, Cambridge burnt cream կամ Trinity cream։
Սակայն այս ուտեստը առաջին անգամ հանդիպել է ֆրանսիացի Ֆրանսուա Մեսյալոյի 1691 թվականի գրառումներում, ով հերցոգ Օռլեանի խոհանոցի ղեկավարն էր և այդ պատճառով կրեմ բրյուլեն սկսել են դասել ֆրանսիական խոհանոցի դեսերտների շարքին:
Բաղադրիչներ
- սերուցք մինչև 20% յուղայնությամբ - 500մլ
- կաթ - 500մլ
- շաքարավազ - 150գր
- ձու - 6 հատ(դեղնուց)
- վանիլին - 6գր
Պատրաստման եղանակ
- Կաթսայի մեջ խառնում ենք կաթը, սերուցքն ու վանիլինը, դնում միջին կրակի վրա և հասցնում եռման աստիճանի:

- Առանձին տապակի մեջ լցնում ենք շաքարավազը, դնում թույլ կրակի վրա ու հալեցնում(մինչև ստացվի կարամելային զանգված):
Ապա կարամելային զանգվածը լցնում ենք եռացող կաթային զանգվածի վրա, խառնում մինչև ստացվի միատարր զանգված և հանում կրակի վրայից:
- Ստացված զանգվածը անցկացնում ենք մաղի միջով:

- Առանձին ամանի մեջ հարում ենք ձվի դեղնուցները, ապա շարունակելով հարել ավելացնում ենք եփած զանգվածը և խառնում:

- Ստացված զանգվածը կրկին անցկացնում ենք մաղի միջով և լցնում ձևամանների մեջ:

- Դնում ենք ձևամանները ջրով լցված տապակի մեջ ու դնում ջեռոցը 40 րոպեով 100 աստիճանում:

- Պատրաստի դեսերտը հանում ենք ջեռոցից, վրան շաղ ենք տալիս շաքարավազը և վառում ենք երեսը խոհանոցային կրակայրիչով մինչև շաքարային շերտի առաջանալը:

- Թողնում ենք, որ դեսերտը հանգստանա 10 րոպե և մատուցում:

Մատուցելիս կարող եք զարդարել կրեմ բրյուլեն հատապտուղներով կամ անանուխի տերևներով
1
Британцы пытаются усилить свое влияние вокруг Армении: «Паст»
2
Трамп-младший посетит Армению: «Паст»
3
Наша Церковь вынуждена защищаться от преследований на территории нашей страны: «Паст»
4
Британские ученые разработали алмазный источник энергии, который работает 6000 лет
5
Украинские беспилотники атаковали ТЭЦ в Орле: Минобороны сообщило о 130 дронах, сбитых над регионами...



