Խտացրած կաթի հնարավոր վնասները
ЛАЙФPast.am-ը ձեր ուշադրությանն է ներկայացնում խտացրած կաթի հնարավոր վնասները.
Փորձագետները ուսումնասիրությունների արդյունքում բացահայտել են, որ խտացրած կաթը դադարել է օգտակար լինելուց և նույնիսկ վնասակար է:
Փորձագետները պարզել են, որ վերջին հինգ տարում խտացրած կաթը հաճախ է քննության ենթարկվում, սակայն ամեն անգամ արտադրողների խարդախությունները ավելի ու ավելի անբարեխիղճ են դառնում:

Փորձագետները խտացրած կաթի տարաներում հայտնաբերել են վնասակար կոնսերվանտներ, նույնիսկ տիտանի երկօքսիդ, որը տիտանային սպիտակուցների բաղադրիչ է: Սպիտակուցը հնարել են ցանկալի գույնը ստանալու համար, քանի որ արմավենու յուղը դեղնավուն երանգ է տալիս:

Փորձագետները բազմիցս նախազգուշացրել են չտարվել խտացրած կաթով, քանի որ, ցավոք, այն կարող է հանգեցնել նույնիսկ առողջական խնդիրների:

Անի Գևորգյան
1
Очередная неудача Никола Пашиняна: «Паст»
2
«Рубинян был тем, кто варил мне кофе»: «Паст»
3
Европейская помощь или вмешательство? Спешные шаги Калласа: «Паст»
4
В Ханты-Мансийском автономном округе-Югре прошел медиатур для иностранных журналистов аккредитован...
5
Впервые гражданин РА был удостоен «Почетной грамоты» от президента РФ: «Паст»



