Գիտնականները պատմել են՝ ինչպես կարելի Է նվազեցնել շաքարախտի զարգացման հավանականությունը
ОБЩЕСТВОՉինացի եւ բրիտանացի գիտնականները պարզել են, որ թարմ մրգերի գործածումը թույլ Է տալիս նվազեցնել շաքարախտի զարգացման եւ հիվանդության հետ կապված հետագա բարդացումների վտանգը: Հետազոտության համապատասխան արդյունքները զետեղված են PLOS Medicine-ում, տեղեկացնում Է «Արմենպրես»-ը:
Բժիշկները հանգել են այն եզրակացության, որ այն մարդիկ, ովքեր ավելի շատ են գործածել մրգեր, ավելի հազվադեպ են հիվանդացել շաքարախտով: Հետազոտությունը, որի շրջանակներում զննվել են ՉԺՀ-ի ավելի քան 500 հազար բնակիչներ, տեւել Է շուրջ յոթ տարի: Գիտնականները պարզել են, որ շաքարախտով հիվանդանալու վտանգը նրանց մոտ, ովքեր սննդաբաժնում ունեցել են թարմ մրգեր, նվազել Է 12 տոկոսով: Իսկ սննդի մեջ մրգեր գործածելու դեպքում մահաբեր վախճանի հավանականությունն այն մարդկանց մոտ, ովքեր արդեն ենթակա են եղել շաքարախտի ներգործությանը, նվազում Է 13 – 28 տոկոսով:   ;
Հետազոտողները պնդում են, որ իրենց աշխատանքն առաջինն Է, որը միտված Է թարմ մթերքների գործածման եւ շաքարախտի միջեւ փոխադարձ կապի որոշմանը:
Շաքարախտը բնորոշվում Է ինսուլին հորմոնի անբավարարությամբ կամ բացակայությամբ: Ամբողջ աշխարհում ավելի քան 400 միլիոն մարդ ունի այս հիվանդությունը, հաղորդել Է ՌԻԱ Նովոստին:
1
Очередной митинг: чем недовольны сотрудники государственных структур? «Паст»
2
Почему власти «паникуют»? «Паст»
3
Тупик одностороннего мира: когда Армения говорит о будущем, а Азербайджан формирует поколение, полно...
4
Какие аудиозаписи и документы собирается опубликовать бывший министр обороны? «Паст»
5
Мишель Пфайффер говорит, что стала жить «более осмысленно» после того, как стала бабушкой



