Վարսակաձավարը հզոր միջոց է դիաբետի դեմ պայքարում
ФОТОԲժիշկ-գիտնականները պնդում են, որ վարսակաձավարով նախաճաշելը նվազեցնում է դիաբետի զարգացման հավանականությունը:

Նրանք պնդում են, որ վարսակաձավարը պարունակում է բջջանյութ, իսկ բջջանյութի օգտագործումը կապված է երկրորդ տիպի դիաբետի զարգացման կանխարգելման հետ: Բջջանյութն օգնում է նաեւ պահպանել նորմալ քաշը:

Հետազոտության ընթացքում գիտնականները պարզել են, որ այն մարդիկ, ովքեր ավելի շատ բջջանյութ են ստանում սննդի հետ (26 գրամից ավել) դիաբետի զարգացման հավանականությունը նվազում է 18 %-ով՝ 19 գրամ բջջանյութից ոչ ավելի օգտագործողների համեմատ:

Գիտնականների խոսքով, հենց վարսակաձավարում պարունակվող բջջանյութն այս արդյունավետությունն ունի, իսկ մրգերում պարունակվող բջջանյութերը նման ազդեցություն չունեն:
Նյութն հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:
1
Очередная неудача Никола Пашиняна: «Паст»
2
Европейская помощь или вмешательство? Спешные шаги Калласа: «Паст»
3
В Ханты-Мансийском автономном округе-Югре прошел медиатур для иностранных журналистов аккредитован...
4
Впервые гражданин РА был удостоен «Почетной грамоты» от президента РФ: «Паст»
5
«Рубинян был тем, кто варил мне кофе»: «Паст»



