Այս ամենը կարդալուց հետո խնձորի կեղևը դեն չեք նետի
ФОТО
Գիտնականները խնձորի կեղևում հայտնաբերել են այն նյութը, որը նպաստում է մկանների զարգացմանն ու այրում է ավելորդ ճարպը:
Փորձագետները նախկինում էլ գիտեին, որ այդ թթվի որոշակի քանակություն կա խնձորի կեղևում և կարող է նպաստել մկանների զարգացմանը, բայց որ այն օժտված է նաև ավելորդ կիլոգրամները վերացնելու կարողությամբ, պարզվեց վերջերս կատարած մի փորձի արդյունքում:
Այս փորձը կատարվեց մկների վրա: Այժմ գիտնականները պիտի պարզեն, թե ուրսոլի թթուն ունենու՞մ է արդյոք նույն ազդեցությունը մարդու օրգանիզմի վրա, ինչպես մկների դեպքում, այրու՞մ է արդյոք ավելորդ ճարպային շերտը:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:





















































1
60-летний юбилей в тюрьме: Особенность «Армении во времена Никола»: «Паст»
2
Власти уходят от ответа: кто будет контролировать азербайджанский транзит? «Паст»
3
Сотрудничество стран ЕАЭС в сфере туризма может стать катализатором экономического роста — Лусине Ба...
4
Мы чтим память тех, кто покоится на Холме Чести и тем самым оберегаем нашу Армению․ Андраник Никогос...
5
Фанаты Дженнифер Лопес считают, что в блонде она похожа на Мадонну: первые кадры фильма «Поцелуй жен...