Ռեստորանային ամենավտանգավոր ուտելիքները
ФОТО
Եվրոպացի գիտնականները հաշվարկել են, որ ռեստորաններում սնվելը 7 անգամով մեծացնում է թունավորվելու հավանականությունը։ Դրա համար անհրաժեշտ է օրվա մեջ ընդամենը գոնե մեկ անգամ ճաշել դրսում:
Հետազոտողներն ուսումնասիրել են սննդային թունավորման դեպքերը։ Վերլուծության արդյունքում պարզվել է, որ ավելի հաճախ մարդիկ թունավորվում են մսով պատրաստված կերակրատեսակներից:
Թունավորման դեպքերի 45%-ը բաժին է ընկնում սխալ պատրաստված մսին, որը մատուցվում է ռեստորաններում, սրճարաններում:
Իսկ թունավորման 35%-ը առաջանում է մսից պատրաստված ժամկետանց մթերքներից։
Հիգիենայի խաղտումներից առաջացած թունավորումները գրավում են երրորդ տեղը:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:





















































1
Фанаты Дженнифер Лопес считают, что в блонде она похожа на Мадонну: первые кадры фильма «Поцелуй жен...
2
60-летний юбилей в тюрьме: Особенность «Армении во времена Никола»: «Паст»
3
Власти уходят от ответа: кто будет контролировать азербайджанский транзит? «Паст»
4
Действительно ли выборы будут очередными? «Паст»
5
То, что плохо лично для Пашиняна, может быть очень хорошо для Армении, и наоборот: «Паст»