Ինչու կարմիր միսը պետք է ուտել բանջարեղենով
ЛАЙФՀոլանդացի գիտնականները ապացուցել են, որ մեր աղիներում կարմիր մսի քայքայման ժամանակ անջատվում է երկաթի հատուկ մոլեկուլ (HEME), որն ունի քաղցկեղածին հատկություն: Այն կարող է չեզոքացնել միայն քլորոֆիլը, ինչով հարուստ են կանաչ բանջարեղենները: Ահա թե ինչու կարմիր միսը (տավարի, ոչխարի և խոզի) հարկավոր է ուտել միայն աղցանի հետ, հայտնում է Mignews.com-ը:
Ավելի շատ քլորոֆիլ պարունակում են սպանախը, բրոկոլին, կաղամբը, վարունգը, նեխուրը, ինչպես նաև ցանկացած կանաչի: Այն բանի համար, որ կանաչ բանջարեղենը ունենա հակաքաղցկեղային ազդեցություն, մսի հետ այն պետք է ուտել 3-ը 1-ի հարաբերությամբ:
1
Британцы пытаются усилить свое влияние вокруг Армении: «Паст»
2
Трамп-младший посетит Армению: «Паст»
3
Наша Церковь вынуждена защищаться от преследований на территории нашей страны: «Паст»
4
Британские ученые разработали алмазный источник энергии, который работает 6000 лет
5
«Россия и Армения укрепляют стратегическое сотрудничество через новый железнодорожный маршрут»



