Yerevan, 28.August.2025,
00
:
00
1 $ = 0 ֏, 1 = 0 ֏, 1 = 0 ֏
BREAKING


51 կիլոգրամ նիհարած դերասան Աշոտ Մելոյանը՝ առողջ ապրելակերպի, սեփական բիզնեսի և առաջիկա ծրագրերի մասին

PHOTO

Life.panorama.am-ը  գրում է.

Life.panorama.am-ը զրուցել է դերասան Աշոտ Մելոյանի հետ` սեփական օրգանիկ հացերն արտադրելու իր աշխատանքի, այդ հացերի օգնությամբ մարդկանց առողջացնելու և ներկայումս նախագծերում նկարահանվելու առաջարկ չստանալու մասին:

-Արդեն երկու տարի էինչ օրգանիկ հացեր եք արտադրումՀետաքրքիր էգո՞հ եքարդյունքից և բավականաչափ գնորդներ ունե՞ք:

-  Երբ ես սկսեցի հաց արտադրել, ոչ բիզնես ունենալու ծրագիր և ոչ էլ հացով գումար աշխատելու նպատակ չեմ ունեցել: Պարզապես, երբ ժամանակին կշռում էի 147,5 կգ (Աշոտը նիհարել է 51կգ.) պետք է հրաժարվեի սպիտակ հացից և օգտվեի միայն տարեկանի հացից: Նշեմ, որ խանութներում ես այդպիսի հաց չգտա, բոլոր հացերը, որոնք որ ներկայացված են խանութներում, պատրաստված են քիմիական նյութերով: Հենց այդ ժամանակ էլ որոշեցի ինքս հաց պատրաստել: Դրանից որոշ ժամանակ հետո, երբ ընկերներս փորձեցին իմ պատրաստած հացը, շատ հավանեցին և միտք տվեցին ինձ, որն էր` տարեկանի հաց պատրաստել նաև ցանկացողների համար և դրանով առողջացնել նրանց: Այդպես սկսեցի ընկերներիս, ծանոթներիս առողջացնել իմ հացով, քանի որ պատրաստում եմ էկոլոգիապես մաքուր օրգանիկ հաց: Իհարկե, պատվերներ երբեմն լինում են նաև իրենց առողջությունը գնահատող անծանոթ մարդկանցից, ովքեր որ հետևում են ֆեյսբուքյան իմ էջին և տեղեկանում են այդ հացերի մասին:

-Իսկ ինչպե՞ս է պատրաստվում Ձեր նշած բացառապես մաքուր օրգանիկ հացը:

-  Այս հացը բացառիկ հաց է: Այն չի հնանում 40 օր և ավելի: Այն ունի բոլորովին այլ համ և բույր: Ես ինքս փորձ եմ կատարել. գնել եմ խանությում առկա ամենթանկ հացը և համոզվել, որ այնուամենայնիվ, դրանում քիմիական նյութեր կան: Ինձ մոտ նույնիսկ հացը պատրաստելու համար ջրում առկա քլորն է հանված, բացառապես մաքուր մեղր և ծովի աղ է օգտագործված: Իմ հացերը խմորվում են երկու անգամ, այսինքն` 4,5 ժամ ֆերմենտացիա են անցնում, հետո նորից հունցվում, այնուհետև կրկին ֆերմենտացիա են անցնում, ինչից հետո էլ 8-ից 12 ժամ հասունանում: Այնպես չէ, որ եթե ինչ-որ մեկն ինձ հաց պատվիրի, ես կարող եմ նրան մի քանի ժամից վաճառել այդ հացը: Առնվազն մեկ օր հետո գնորդը կարող է ձեռք բերել այն: Ասեմ նաև, որ այս հացը, որն ամբողջական ցորենի թեփով է, շատ հագեցնող է, երկու կտորից ավել մարդ չի կարող այն ուտել:

-Դուք հացերը պատրաստում եք Ձեր տանըԱրդյոք մտադրություն չունե՞ք Ձեր սեփականխանութը բացելորտեղ կվաճառվեն միայն Ձեր պատրաստած օրգանիկ հացերը:

-  Գիտեք, դա լավ միտք է, պարզապես ինքս համադամասեր եմ և դժվարանում եմ իմ պատրաստած հացերի գաղտնիքը փոխանցել ինչ-որ մեկին: Այս օրգանիկ հացերից յուրաքանչյուրն անհատական ձեռքի աշխատանք և յուրահատուկ մոտեցում է պահանջում: Այդ պատճառով չեմ կարողանում պատկերացնել, որ մեկ այլ մարդ պետք է իմ հացի խմորի մեջ լցնի բաղադրիչները, խառնի այն, ապահովի անհրաժեշտ ջերմաստիճանը և այլն: Ինքս շատ բծախնդիր եմ սննդի առումով:

-Կարծում եմշատերին կհետաքրքրի Ձեր հացի գնային քաղաքականությունը:

- Իմ հացի գնային քաղաքականությունը փոքր ինչ այլ է: Քանի որ այն իսկապես բացառապես մաքուր բաղադրիչներից է պատրաստվում, ավելի թանկ է, քան խանութներում վաճառվող հացերը: Գուցե շատերի համար այն մատչելի չլինի, բայց որակյալ արտադրանքը դա է պահանջում: Պատրաստում եմ 4 տեսակի օրգանիկ հացեր, դրանք քաշով ծանր են`550-650գ., արժեքն էլ տատանվում է հազարից մինչև հազար երկու հարյուր դրամ: Հստակեցնեմ նաև, որ մեկ հացը մեկ անձին բավական է 6 օր:

-Իսկ հատկապես ի՞նչ հիվանդություն ունեցող մարդկանց խորհուրդ կտաք օգտվել Ձերհացերից:

-  Նորություն չեմ ասի, եթե նշեմ, որ առհասարակ, ցանկացած մարդու մասնագետները խորհուրդ են տալիս օգտվել սև տարեկանի հացից: Այստեղ ամենաշատն ամբողջական ցորենի գաղափարն է: Կլինի տարեկանի հաց, թե սպիտակ, կարևորն ամբողջական ցորենն է: Օրինակ, ես ունեմ մի կին պատվիրատու, ով իր փոքրիկ երեխայի համար միայն ամբողջական ցորենի ալյուրով պատրաստված հաց է գնում: Այս հացերը` հատկապես տարեկանի հացը, շատ օգտակար են շաքարային դիաբետով հիվանդներին:

-Անցում կատարենք դեպի Ձեր դերասանական գործունեությունՏևական ժամանակ է,ինչ հանդես չեք գալիս որևէ նախագծումքանի որ առաջարկներ չկանՀետաքրքիր էայսպահին էլ նույն կարգավիճակո՞ւմ եք:

- Բոլորովին վերջերս Հանրային հեռուստաընկերությունից ինձ կանչեցին, որպեսզի կարճ դերով հանդես գամ մի նախագծում և վերջ: Իսկապես, շատ եմ կարոտում իմ մասնագիտությանը: Երբ շուրջս եմ նայում, տեսնում եմ, որ շատ նախագծեր կան, բայց չգիտես ինչու դրանցից և ոչ մեկում ինձ չեն հրավիրում նկարահանվելու: Անկեղծ՝ մեկ-մեկ զարմանում եմ, որ անգամ իմ ընկերներն են այս առումով ինձ աչքաթող անում: Ինքս էլ չգիտեմ, թե որն է պատճառը: Մինչ այսօր շատ են ժողովրդի կողմից խոսակցությունները, որ Հայկոն և Մկոն իրենց տեղն ունեն, ես էլ իմ, որ չեմ զիջում նրանց և այլ նմանատիպ բաներ: Օրինակ, շուտով Մկոն իր առանձին նախագիծն է ներկայացնելու, որտեղ միայնակ է հանդես գալիս, երևի թե այդպես է պետք, տեղեկացա, որ նաև Հայկոն է պատրաստվում նոր նախագծով հանդես գալ: Ժամանակին եղել է, որ նրանք կանչել են ինձ իրենց ֆիլմերում նկարհանվեմ, իսկ այժմ ոչ: Երբ հետևում եմ, տեսնում եմ, որ հայկական շոու բիզնեսի մեծ մասը մասնակցություն են ունենում նրանց նախագծերում, իսկ իրենց մոտ ընկերը, ով կարող է ինչ-որ հետաքրքիր բան ցույց տալ, չկա: Գուցե տարիներ առաջ գեր էի, հետաքրքիր էի, հիմա նիհարել եմ, այլևս հետաքրքիր չեմ: Նույնիսկ ականջիս խոսակցություններ են հասել, որ Աշոտը նիհարել ա, էլ խնդալու չի: Ստացվում է, որ նիհար մարդիկ, երբ հանդես են գալիս հումորային որևէ նախագծում, այլևս ծիծաղելի չե՞ն: Նման դեպքերում իրավիճակը պետք է ծիծաղելի լինի:

-Իսկ Դուք ինքներդ փորձե՞լ եք անձամբ դիմել Ձեր ընկերներին և ծանոթ մարդկանց:

-  Այո, ժամանակին շատ-շատ եմ դիմել: Հետաքրքիր մի բան ասեմ, նույնիսկ եղել է դեպք, երբ ինձ շատ մտերիմ մարդկանցից մեկը, ում հետ մենք միասին ենք սկսել աշխատել, ով այսօր աշխատում է հայկական հեռուստաընկերություններից մեկում, աշխատանքի ընդունման համար ինձանից ռեզյումե է ուզել: Ես գոռոզ մարդ չեմ, ուղարկել եմ ռեզյումե, ինչից հետո, սակայն, մինչ այսօր ոչ մի լուր չունեմ իրենից: Պարզապես իմ երիտասարդ տարիներն եմ ափսոսում: Գուցե, որ թատրոնից դուրս չգայի, այսօր արդեն մեծ արդյունքների հասած կլինեի, իսկ թատրոնից դուրս եկա, որովհետև «Կարգին հաղորդման»-ը զուգահեռ ժամանակային առումով չէի հասցնում: Բացի դա, այդ ժամանակ գումարը ևս նշանակություն ունեցավ ինձ համար: Եթե թատրոնում ես ստանում էի 15.000 դրամ, տղաների մոտ ստանում էի 150.000 դրամ, այսինքն` տասն անգամ ավելի: Այդ տարիներին 150.000 դրամը չասեմ գայթակղիչ, բայց շատ պահանջված աշխատավարձի չափ էր:

Հեղինակ՝ Անուշիկ Մելքոնյան

Ameriabank Leads Mortgage Market with More Than 22% Share 5 042 314 AMD to the Zark eco-camp. The August beneficiary of the Power of One Dram initiative is the Bridge of Hope NGOSchool purchases are more profitable with Idram&IDBankUcom and SunChild NGO Install Solar Plant at Yeghegnadzor Cultural Center Idram Junior: The best companion for your childInecobank and The Bank of New York Mellon mark the launch of a partnership to expand international transfer capabilitiesOver the clouds with AraratBank's Mastercard World Travel CardCustomer Appreciation Day at "Baghramyan" branch: IDBankUnibank Issued Preferred Shares with a Fixed Annual Dividend of 12% Team Telecom Armenia to Become First in Region to Replace 2G with Advanced Networks, Launching Program to Provide New Phones to Subscribers Ucom’s Fixed Network Now Available in Yerevan's Silikyan District UC Berkeley, Stanford, Visa Innovation Center and Much More: a Unique Opportunity for 10 Students from ArmeniaBack to School 2025: HONOR 400 Lite 5G Smartphone Now More Accessible Thanks to Ucom’s Special Offer International Youth Day: AraratBank Ensures Participation of 260 Young People in Tent CampIDBank Replenishes Its Share Capital Unibank Becomes the Gold Sponsor of FC AlashkertUcom Integrates SatisfAI Platform for Continuous Customer Satisfaction Analysis The Power of One Dram Team Visits the Hayordi CampAmeriabank Joins UATE, Marking a Groundbreaking Partnership between the Financial and Technological SectorsWhen September Comes: Idram&IDBankNew Ucom Sales and Service Center Opened at Mashtots Avenue 7/4 Reputation Management in Armenia: Shushan HarutyunyanIDBank's new premium business card – Mastercard Business PreferredUcom and SunChild NGO Launch Innovative "Smart Birdwatching" Educational ProjectRalph Yirikian Delivers a Lecture at Slavonic University's Engineering Summer School Beating the heat, earning idcoins: Idram & IDBankUnibank - the Main Sponsor of the Velosolutions UCI Pump Track World Championship Qualifier in Armenia What to do If you’ve already become a victim of fraud Idram and IDBank participated in Sevan Startup SummitArmenian National Festival Takes Place under AraratBank's SponsorshipArmDrone Community will launch a One-Month Free Educational Program with Ucom’s SupportAmeriabank Receives Euromoney Award for Excellence 2025 as the Best Bank in ArmeniaAraratBank's “The Will to Get Back on Your Feet Again” Film Series to Be Featured at Armenian National FestivalOnline Payments via ApplePay Now Available for vPOS Clients of Ameriabank Ucom Subscribers Increasingly Use Internet While Roaming Horizon Camp: With AraratBank's Support - Towards Leadership and Financial LiteracyIdram at Tech Week 2025Idram and Alipay+ Facilitate Cross-Border QR Payments in Armenia, Connecting Local Merchants with Global Digital Wallet Users"Business Process Optimization with AI" – a Course for the Senior Management of AraratBankA Protected Ecosystem thanks to Advanced Technology: Ucom and FPWC Join Forces DIALOG Organization - Partner of the “Born in Artsakh” ProgramMoody's upgrades Converse Bank's ratingsAraratBank participated in the WEPs regional experience-sharing workshopIDBank issues the 3rd, 4th and 5th tranches of bonds of 2025AraratBank: Special Rate for SWIFT Transfers up to EUR 20,000 IDBank Opens a New Branch at Homplex MallUcom Launches 5G Network in Abovyan and EjmiatsinCustomer Appreciation Day at IDBankAraratBank Joins BAFT AssociationOver AMD 12 Billion Provided by AraratBank in 2024 to Support the MSME Sector