10 պատճառ ամեն առավոտ սուրճ ըմպելու համար
LIFEBlognews.am-ը գրում է.
Իհարկե բոլորս էլ համաձայն ենք, որ մարդկանց մեծամասնություն օրեկան գոնե մեկ անգամ սուրճ է ըմպում։ Ի շնորհիվ նոր հետազոտությունների, սուրճի սիրահարների համար լավ նորություններ կան։
1. Սուրճը հակաօքսիդանտների հիմնական աղբյուրն է
Մարդու օրգանիզմը ավելի շատ հակաօքսիդանտներ է յուրացնում սուճից, քանց թէ մրգերից և բանջարեղենից։
2. Սուրճի բույրը հակադեպրեսանտ է
Կորեացի հետազոտողը հայտնաբերել է, որ սուրճի բույրը յուրօրինակ ձևով է ազդում ուղեղի վրա և օգնում ավելի պոզիտիվ մտածել

3. Սուրճը կարող է քչանել Պարկինոսնի հիվանդությամբ տառապողների ախտանիշները
Ըստ Science Daily – ի հրապարակած հոդվածի, սուրճը օգնում է Պարկինսոնի հիվանդությամբ տառապողների ավելի լավացնել կորդինացիան և համեմատաբեր ավելի հեշտությամբ տեղաշարժվել։
4. Սուրճը օգտակար է լյարդի համար, հատկապես ալկոհոլի օգտագործման պարագայում
Մոտ 20 տարի տևած հետազոտությունը ցույց է տվել, որ օրեկան գոնե 1 բաժակ սուրճ ըմպող մարդկանց մոտ 20 տոկոսով ավելի պակաս է լյարդի ցեռոզ զարգացնելու հավանականությունը։
5. Սուրճը քչացնում է ինքնասպանության հավանականությունը
2-4 բաժակ սուրճ ըմպող մարդկան մոտ 50 տոկոսով ավելի նվազում է ինքնասպանություն գործելու հավանականությունը։

6. Սուրճը քչացնում է մաշկի քաղցկեղով հիվանդանալու հավանականությունը
Սա գործում է հատկապես կանաց դեպքում, ում մոտ մեծապես նվազում է մաշկի քաղցկեղով հիվանդանալու հավանականությունը։
7. Սուրճը լավացնում է սպորտային արդյունքները
Կոֆեինը ավելացնում է ճարպային թթուների քանակը արյան մեջ, ինչը թույլ է տալի մկանները նածծել և այրել ավելի շատ ճարպեր՝ վերածելով այդ ամենը էներգիայի։ Սա նաև պահպանում է ածխաջրերը և հնարավորություն տալիս օգտագործել դրանք հետագայում։
8. Քչացնում է շաքարային դիաբետով հիվանդանալու հավանականությունը
Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ օրեկան 4 բաժակ սուրճ խմող մարդկանց մոտ 50 տոկոսով նվազում է 2-րդ տիպի դիաբետ զարգացնելու հավանականությունը։

9. Սուճը շատ օգտակար է ուղեղի համար
CNN հեռուստաընկերությունը ապացուցել է, որ սուրչը խթանում է մարդու ուղեղի ավելի արդյունավետ աշխատանքը
10. Սուրճը կարող է Ձեզ ավելի երջանիկ դարձնել
ԱՄՆ –ի Առոջապահության Ազգային Ինստիտուտի անցկացրած հետազոտությունը ցույց է տվել, որ այն մարդիկ, ովքեր գոնե 4 բաժակ սուրճ են ըմպում մեկ շաբաթվա ընթացքում, 10 տոկով ավելի դժվար են ընկնում դեպրեսիայի մեջ, համեմատած այն մարդկանց հետ, ովքեր սուրճ ընդհանրապես չեն խմում։



