Բանանի օգտագործումը նվազեցնում է գլխուղեղի կաթվածի ռիսկը
LIFEShabat.am-ը գրում է.
11 տարիների ընթացքում գիտնականները վերահսկել են 50-79 տարեկան 90 կանանց` փորձելով կապ գտնել նրանց կողմից կիրառվող սննդում կալիումի եւ գլխուղեղի կաթվածի առաջացման հավանականության միջեւ:
Ինչպես հայտնի է, բանանը հարուստ է կալիումով, ինչը կարող է նվազեցնել կաթվածի հավանականությունը: Հետազոտության մեկնարկին մասնակիցներից ոչ մեկի մոտ գլխուղեղի կաթված գրանցված չի եղել, իսկ կալիումի միջին կիրառումն օրական 2 611 մգ է կազմել: Առողջապահության միջազգային կազմակերպությունը խորհուրդ է տալիս օրական 3 510 մգ կամ ավելին օգտագործել: Մասնակիցների միայն 16,6 տոկոսն է անհրաժեշտ քանակությամբ կալիում կիրառում: Մեծ քանակությամբ կալիում կիրառող կանանց մոտ իշեմիկ ինսուլտի հավանականությունը 12 տոկոսով ավելի ցածր է եղել, մյուսների համեմատ:
1
Arca National Payment System, Bank of Georgia and Ameriabank Signed a Memorandum of Understanding
2
Firebird, Inc. Secures U.S. Export License and Announces Dell Technologies as a Technology Partner, ...
3
“Armenian potential in Spain: Arman Mayilyan as a guest on the ‘Armenian Diaspora Communities’ progr...
4
Final Results of the 20th Annual International Microelectronics Olympiad Announced
5
Solar Power is Generated in Kechut Community Through the Efforts of
Ucom and SunChild



