Ամենավտանգավոր սննդամթերքները
LIFEShabat.am-ը գրում է.
Ջեմեր. Խանութում վաճառվող ջեմերը շատ վտանգավոր են, դրանց մեջ ներառված են ուժեղագույն հակաթթուներ, որոնք թույլատրում են մրգերը և հատապտուղները պահպանել դրանց սկզբանական համով: Նաև վտանգավոր են դրանցում պարունակվող գույն հաղորդող նյութերը:
.jpg)
Ֆրի կարտոֆիլներ արագ սննդի կետերում և խանութներում. Ֆրի Կարտոֆիլը ներառում է մեծ թվով օսլա և ճարպեր: Դրանց օգտագործումը բերում է ավելորդ քաշի գոյացման: Սակայն չաղանալը մանրուք է համեմատած այն վնասների հետ, որ առաջացնում է ֆրիի օգգտագործումը: Բացի դա, ֆրի կարտոֆիլը պարունակում է տրանսճարպեր, որոնք կարող են աթերոսկլերոզի, շաքարային դիաբետի և քաղցկեղի պատճառ հանդիսանալ: Դրանք առաջացնում են նաև գենետիկ փոփոխություններ օրգանիզմում: Տրանսճարպերը նաև վնաս են հասցնում իմունիտետին: Ֆրի կարտոֆիլների մեջ շատ աղ են օգտագործում, իսկ դա իր հերթին մեծացնում է երիկամներում քարերի առաջացման վտանգը, առաջացնում հիպերտոնիայի, կաթվածի կամ ինսուլտի վտանգ:
.jpg)
Փոփքորն. Ինքնին եգիպտացորենը մարդու համար վտանգ չի ներկայացնում: Բայց նրա համար, որպեսզի պատրաստվի փոփքորն, ավելացվում է կարագ, աղ, շաքար, կարամելիզատորներ, ներկեր, համի և հոտի խթանիչներ: Աղի չափաքանակը փոփքորնի մեջ ավելի շատ է, քան չիփսերում:
.jpg)
Եփած երշիկներ. Եփած երշիկները պատրատսվում են գենային փոփոխության ենթրկված մսից: Նրբերշիկները, սարդելկաները, եփած երշիկը, պաշտետները պարունակում են ճարպ, խոզի կաշի, որոնք կազմում են ընդհանուր քաշի 40 տոկոսը: Մսի համը ստացվում է համային խթանիչների շնորհիվ:
.jpg)
Խոզապուխտ. Հիմնականում խոզապուխտի մեջ միս որպես այդպիսին պարունակվում է ընդամենը 5 տոկոս: Մնացածը ամբողջությամբ գել է (համի և հոտի խթանիչներով):
.jpg)
Ապխտած երշիկներ. Ցավոք այժմ չեն ապխտում այնպես, ինչպես նախկինում: Դրա փոխարեն օգտագործվում են ապխտող հեղուկներ, որոնցում պարունակվում է ֆորմալդեգիդ: Դա կարող է բերել քաղցկեղային գոյացությունների:
.jpg)
Երկար պահպանման ժամկետով կաթնային սննդամթերք. Մի օգտագործեք կաթնամթերք, որը կարող է պահպանվել երկու շաբաթից ավել: Ասեպտիկ փաթեթավորումը՝ դա փաթեթավորում է անտիբիոտիկով: Դժբախտաբար, նման կաթնամթերքը պարունակում է ստաբիլիզատորներ, հակաթթուներ և հոտի թխանիչներ:
.jpg)
Այս սննդամթերքնեը պետք է հնարավորինս քչացնել ընդհանուր սննդակարգում և դուք ինքներդ էլ չեք նկատի, թե ինչպես է լավանում ձեր առողջությունը:



