Մոռացեք յուղազրկված կաթի մասին, անցեք յուղոտ կաթերի․ բժիշկների խորհուրդը
LIFEՇատերը խուսափում են յուղոտ կաթից՝ մտածելով, որ այն գիրացնում է։ Ընտրում են յուղազրկված՝ յուղի ցածր տոկոս պարունակող կաթեր։ Սակայն գիտնականները կոչ են անում մոռանալ յուղազրկված կաթի մասին ու անցնել նորմալ՝ սովորական յուղայնություն ունեցող կաթին։
Տաֆտսի համալսարանի բժիշկները պարզել են, որ յուղազրկված կաթը որեւէ օգուտ չի տալիս, իսկ ահա յուղոտ կաթը օգնում է պահպանել կազմվածքն ու նվազեցնում է շաքարային դիաբետի ռիսկը 46 տոկոսով։ Պատճառը, ըստ գիտնականների, ճարպերի եւ հատուկ թթվային նյութերի հարաբերակցությունն է։
Մասնագետներն ուսումնասիրություններ են արել 18 438 կնոջ մոտ եւ 11 տարի անց նրանց կրկին ստուգել են։ Պարզվել է, որ նրանք, ովքեր ճարպոտ կաթ են օգտագործել, ավելի քիչ են հակված գիրանալու եւ շաքարային դիաբետի։
Պատրաստեց Past.am-ը:
1
Arca National Payment System, Bank of Georgia and Ameriabank Signed a Memorandum of Understanding
2
Firebird, Inc. Secures U.S. Export License and Announces Dell Technologies as a Technology Partner, ...
3
“Armenian potential in Spain: Arman Mayilyan as a guest on the ‘Armenian Diaspora Communities’ progr...
4
Final Results of the 20th Annual International Microelectronics Olympiad Announced
5
Solar Power is Generated in Kechut Community Through the Efforts of
Ucom and SunChild



