Ինչո՞ւ ենք մենք սիրում չիփս ուտել. պարզել են գիտնականները
LIFELife.panorama.am-ը գրում է.
Գիտնականներն ու բժիշկները մշտապես հիշեցնում են աղի չափից շատ կիրառման վնասի մասին: Աղի սնունդը նպաստում է այնպիսի հիվանդությունների զարգացմանը, ինչպիսիք են սրտի կաթվածը և սրտանոթային մյուս հիվանդությունները: Չնայած այս հանգամանքին՝ շատերը չեն ցանկանում հրաժարվել իրենց սիրելի չիփսերից:
ԱՄՆ-ում անցկացված նոր հետազոտության արդյունքները ցույց են տվել, որ որքան զգայուն է մարդը, այնքան ավելի շատ աղի սնունդ է նա օգտագործում: Մինչդեռ այն մարդիկ, ովքեր աչքի չեն ընկնում զգայունությամբ, շատ անտարբեր են համերի հարցում:
Արդյունքում գիտնականները եկել են այն եզրակացության, որ առողջության համար այդքան վտանգավոր չիփսերը հիմնականում ուտում են զգայուն մարդիկ:
1
Arca National Payment System, Bank of Georgia and Ameriabank Signed a Memorandum of Understanding
2
Firebird, Inc. Secures U.S. Export License and Announces Dell Technologies as a Technology Partner, ...
3
“Armenian potential in Spain: Arman Mayilyan as a guest on the ‘Armenian Diaspora Communities’ progr...
4
Final Results of the 20th Annual International Microelectronics Olympiad Announced
5
STEM Acceleration Award 2025 Held with Idram’s Support



