Գիտնականները նշել են` ինչու է վտանգավոր պաղպաղակն ամռան շոգին
LIFEԳերմանիայի Քյոլնի համալսարանի գիտնականները հրապարակել են հետազոտություն այն մասին, թե ինչու ամռան շոգին պաղպաղակը կարող է լինել վատ ինքնազգացողության պատճառ։ Մարդկանց որոշ խմբերի համար պաղպաղակը կարող է լինել անգամ շատ վտանգավոր։
Շոգ եղանակին պաղպաղակ ուտելու դեպքում կարող է առաջանալ գլխացավ, որը հաճախ բնութագրվում է որպես «սառած ուղեղ»։
Միգրենով տառապողների համար սառը պաղպաղակ ուտելը կարող է հանգեցնել երկարատև գլխացավերի։
Նշվում է, որ սառը պաղպաղակի օգտագործման հետևանքով ըմպանի, կոկորդի ու վերին շնչուղիների կտրուկ սառեցման պատճառով, որոնք տաքացած են շոգ եղանակի ժամանակ, մեծացնում է բակտերիաների ու վիրուսների ակտիվությունը, որոնք գտնվում են քիթ-կոկորդ հատվածում։
1
Young Musician from the “Born in Artsakh” Program, Arsen Safaryan, Performed at the Anniversary Conc...
2
Arman Vardanyan, the leader of the «Unity» movement, participated in an event dedicated to Armenia’s...
3
Compelling Business Loan Offer from AraratBank: JOIN US
4
AraratBank and Théâtron Festival Bring Smiles to Little Ones
5
Opportunities and Prospects for Cooperation Between Business and the Banking System in Syunik Region...



