Գիտնականներ․ ճարպային սննդից հետո սուրճ խմելը վտանգում է առողջությունը
LIFEՃարպային սնունդը կտրուկ բարձրացնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը, իսկ սուրճն այս ցուցանիշը կրկնապատկում է։
Արագ պատրաստվող ճարպային սնունդը վնասակար է առողջության համար։ Սակայն եթե համբուրգերից ու ֆրիից հետո խմում ես նաև սուրճ, ապա վնասակար ազդեցությունը մեծանում է, պնդում եմ կանադացի գիտնականները։
Անգամ առողջ մարդու արյան մեջ շաքարի մակարդակը կտրուկ բարձրանում է այն բանից հետո, երբ նա ճարպոտ սնունդ է ուտում։
Հետազոտության արդյունքները խոսում են այն մասին, որ ճարպը խանգարում է արյան մեջ գլյուկոզայի նորմալ ներծծմանը, իսկ սուրճն էլ ավելի է վատթարացնում ազդեցությունը։
Փորձագետները բացահայտել են, որ ճարպոտ սնունդը բարձրացնում է արյան մեջ շաքարի քանակությունը մոտ 32 տոկոսով։Հետազոտությանը մասնակցած կամավորների մոտ, ովքեր ճարպոտ սննդից հետո սուրճ են խմել, այս ցուցանիշը կազմել է 65 տոկոս։ Սա նշանակում է, որ ճարպոտ սնունդն ազդում է օրգանիզմի աշխատանքի վրա մի քանի ժամ շարունակ։
1
Free Style issues Armenia’s first corporate bonds in the fashion retail sector, placed by Cube Inves...
2
Ucom and SunChild Launch the “Smart Birdwatching” Educational Program
3
From idea to implementation: Ameriabank Presents the Programs Implemented under My Ameria, My Armen...
4
Welcome to the ID booth: Big Christmas Market
5
AraratBank Supports Digitization of "Karin" Scientific Center Archive



