Ինչպե՞ս քիչ ուտել և շուտ հագենալ
LIFE
Past.am-ը ձեր ուշադրությանն է ներկայացնում ամերիկացի գիտնականների ուսումնասիրությունները.
Գիտնականների կողմից հայտաբերվել է, որ ծովային կաղամբի քիմիական բաղադրության և այլ մուգ դարչնագույն ջրիմուռների բաղադրության մեջ մտնող նյութն ընկներով ստամոքս, վերածվում է գելանման նյութի: Եվ այս զվարճալի հեղուկանման նյութը նպաստում է հագեցվածության զգացողության առաջացմանը:

Գիտնականները ենթադրում են, որ այն կարող է առաջանալ երկու պատճառով՝ այն դանդաղեցնում է մարսողական համակարգում սննդի տեղաշարժը և որ գելը հագեցվածություն է առաջացնում ստամոքսում գտնվելու հաշվին:

Անկախ ամեն ինչից այն աշխատում է: Մասնագետները պնդում են, որ ծովային կաղամբը կարգավորում է վահանաձև գեղձի աշխատանքը, մեծ քանակությամբ ֆոսֆոր, յոդ, վիտամիններ է պարունակում: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս ծովային կաղամբ ավելի հաճախ ուտել:




















































