Հղի կնոջ սննդակարգը
PHOTO
Past.am-ը ձեր ուշադրությանն է ներկայացնում հղի կնոջ սննդակարգը.
Տարածված կարծիք կա, որ հղիության ընթացքում պետք է շատ ուտել, հակառակ դեպքում կծնվի թույլ երեխա: Հղի կնոջ կերակրացանկում բացի կենդանական սպիտակուցներ պարունակող սննդից (կաթ, կաթնաշոռ, ձու, պանիր և այլն) անհրաժեշտ է ընդգրկել շիլաներ, բանջարեղեն, մրգեր, թարմ հյութեր:
Անհրաժեշտ է ուշադրություն դարձնել սննդի որակին և ոչ թե քանակին: Հղիության ընթացքում օգտակար են այնպիսի մթերքներ, որոնք պարունակում են բուսական սպիտակուցներ. լոբազգիներ, ընկույզ (ընդեղեն), ցորեն և ցորենի թեփ: Ցանկալի է ուտել խաշած միս, ձուկ:

Հղիության ընթացքում պետք չէ օգտագործել երշիկեղեն, թխվածքներ, շուտ փչացող ճաշատեսակներ: Հղի կնոջ սնունդը պետք է լինի թարմ պատրաստված: Հարկավոր է սահմանափակել կծու մթերքների կամ համեմունքների օգտագործումը:

Հղիության ընթացքում արգելվում է օգտագործել ոգելից խմիչք: Ալկոհոլը վնաս է պտղի նյարդային համակարգին: Իսկ սուրճի մեջ պարունակվող կոֆեինն էլ կարող է նպաստել արյան ճնշման բարձրացմանը: Այդ իսկ պատճառով կարելի է խմել օրը մեկ բաժակ ոչ խիտ սուրճ:
Անի Գևորգյան





















































1
Unibank Issued Preferred Shares with a Fixed Annual Dividend of 12%
2
Ucom’s Fixed Network Now Available in Yerevan's Silikyan District
3
UC Berkeley, Stanford, Visa Innovation Center and Much More: a Unique Opportunity for 10 Students fr...
4
Inecobank and The Bank of New York Mellon mark the launch of a partnership to expand international t...
5
Customer Appreciation Day at "Baghramyan" branch: IDBank