Հղի կնոջ սննդակարգը
PHOTOPast.am-ը ձեր ուշադրությանն է ներկայացնում հղի կնոջ սննդակարգը.
Տարածված կարծիք կա, որ հղիության ընթացքում պետք է շատ ուտել, հակառակ դեպքում կծնվի թույլ երեխա: Հղի կնոջ կերակրացանկում բացի կենդանական սպիտակուցներ պարունակող սննդից (կաթ, կաթնաշոռ, ձու, պանիր և այլն) անհրաժեշտ է ընդգրկել շիլաներ, բանջարեղեն, մրգեր, թարմ հյութեր:
Անհրաժեշտ է ուշադրություն դարձնել սննդի որակին և ոչ թե քանակին: Հղիության ընթացքում օգտակար են այնպիսի մթերքներ, որոնք պարունակում են բուսական սպիտակուցներ. լոբազգիներ, ընկույզ (ընդեղեն), ցորեն և ցորենի թեփ: Ցանկալի է ուտել խաշած միս, ձուկ:

Հղիության ընթացքում պետք չէ օգտագործել երշիկեղեն, թխվածքներ, շուտ փչացող ճաշատեսակներ: Հղի կնոջ սնունդը պետք է լինի թարմ պատրաստված: Հարկավոր է սահմանափակել կծու մթերքների կամ համեմունքների օգտագործումը:

Հղիության ընթացքում արգելվում է օգտագործել ոգելից խմիչք: Ալկոհոլը վնաս է պտղի նյարդային համակարգին: Իսկ սուրճի մեջ պարունակվող կոֆեինն էլ կարող է նպաստել արյան ճնշման բարձրացմանը: Այդ իսկ պատճառով կարելի է խմել օրը մեկ բաժակ ոչ խիտ սուրճ:
Անի Գևորգյան
1
Widest 5G Coverage, the Launch of the Uplay Platform, and the Integration of Cerillion: Ucom Summari...
2
Ucom and SunChild Launch the “Smart Birdwatching” Educational Program
3
Ucom and Armflix Present “13 Seconds” at KinoPark
4
Welcome to the ID booth: Big Christmas Market
5
AraratBank Supports Digitization of "Karin" Scientific Center Archive



