Ուշադրություն սուրճի սիրահարներին. տաք սուրճ ը քաղցկեղի առաջացման պատճա՞ռ
LIFEԿան մարդիկ, ովքեր իրենց կյանքը այլևս չեն կարող պատկերացնել առանց սուրճի՝ չգիտակցելով նրանից բխող վատ հետևանքների մասին:
Վերջերս Առողջության Համաշխարհային Կազմակերպությունը հայտարարել է, որ սուրճը չափավոր օգտագործումը կանխում է քաղցկեղի մի քանի տեսակների առաջացման վտանգը: Այս տեսությունից հետո գիտնակնները պարզեցին, սակայն, որ այս օգտակարությունը գործում է միայն այն դեպքում, եթե սուրճն այրող տաք չէ: Հակառակ դեպքում քաղցկեղով հիվանդանալու հավանականությունը ոչ թե կնվազի, այլ հակառակ ազդեցություն կունենա՝ կաճի: Փաստ այն է, որ այրող տաք և՛ սուրճը, և՛ թեյը կարող են վնասել կոկորդի և կերակրափողի էպիտելիալ հյուսվածքները և այդ օրգանների քաղցկեղի առաջացման ռիսկը մեծացնել:

Մեզնից շատերի համար սա անընդունելի է, քանի որ սուրճը սիրում են ըմպել հենց շատ տաք վիճակում, սակայն եղեք հավատացած, որ ըմպելիքի համային հատկանիշները ընդհանրապես չեն փոխվի, եթե թողնեք այն փոքր-ինչ սառչի: Փոխարենը՝ օգտակար հատկությունները կգործեն և կպաշտպանեն Ձեր օրգանիզմը: Գիտնականները վստահեցնում են, որ, եթե նույնիսկ օրական 4-5 բաժակ սուրճ եք խմում, եթե խմեք համաձայն այս նշված կանոնի՝ այն ոչնչով չի վնասի Ձեր օրգանիզմը:
1
Young Musician from the “Born in Artsakh” Program, Arsen Safaryan, Performed at the Anniversary Conc...
2
Arman Vardanyan, the leader of the «Unity» movement, participated in an event dedicated to Armenia’s...
3
Compelling Business Loan Offer from AraratBank: JOIN US
4
AraratBank and Théâtron Festival Bring Smiles to Little Ones
5
Opportunities and Prospects for Cooperation Between Business and the Banking System in Syunik Region...




