Գիտնականները վատ տապակած հավի մեջ կայնքի համար վտանգ են հայտնաբերել
PHOTO
Վատ տապակած հավի օգտագործումը կարող է հանգել Գիյեն–Բարրեի համախտանիշի առաջացման, որը համարվում է ամենածանր նյարդաբանական հիվանդություններից մեկն է, որի հետեւանքը սուր նյարդա–մկանային կաթվածն է։

Միչիգանի համալսարանի գիտնականները ավելի վաղ հայտարարել էին, որ վատ մշակած մթերքները, այսինքն՝ որոնք պատրաստվել են համ տալու կամ օգտագործման ժամկետը երկարաձգելու նպատակով դրանք աղ դնելու, պահածոյացնելու, ապխտելու եւ այլ միջոցներով, շատ վատ հետեւանքներ կարող են ունենալ։

Պարզվում է՝ օրական ընդամենը 50 գ վերամշակած մսից պատրաստած ուտեստը, օրինակ՝ նրբերշիկը, 18 տոկոսով մեծացնում է հաստ աղու քաղցկեղի ռիսկը։
Նյութը հրապարկման պատրաստեց Past.am-ը:





















































1
Inecobank and The Bank of New York Mellon mark the launch of a partnership to expand international t...
2
Idram Junior: The best companion for your child
3
Customer Appreciation Day at "Baghramyan" branch: IDBank
4
School purchases are more profitable with Idram&IDBank
5
Ucom and SunChild NGO Install Solar Plant at Yeghegnadzor Cultural Center