Գիտնականները սենսացիոն բացահայտում են արել նարնջագույն մրգերի և բանջարեղենի վերաբերյալ
PHOTOԳիտնականները պարզել են, որ նարնջագույն միրգն ու բանջարեղենն այնպիսի նյութեր են պարունակում, որոնք կանխում են կոտրվածքները: Կարոտինոիդներ պարունակող նարնջագույն մրգերի եւ բանջարեղենի օգտագործումը նվազեցնում է կոտրվածքների ռիսկը, որին հակված են տարեցները:

Գիտնականները պնդում են, որ նիհար տարեց մարդիկ ավելի են հակված կողոսկրերի կոտրվելուն: Գիտնականները պարզել են, որ նարնջագույն մրգերի եւ բանջարեղենի օգատգործումը նվազեցնում է ցանկացած տեսակի կոտրվածքի ստացումը:

Գիտնականները հայտնաբերել են, որ նոր բջիջների աճի եւ ծերացման պրոցեսի դանդաղեցման համար տարեցներին պետք է վիտամին A, որը արտադրվում է օրգանիզմում կարոտինոիդներից, որոնք առկա են նարնջագույն մրգերի եւ բանջարեղենի մեջ:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:
1
EBRD lends US$ 40 million to Acba bank for youth-led firms in Armenia
2
Unibank Became a Member of BAFT
3
Heading Into 2026 at Ucom Speed։ New Year Offers Are Now Live
4
Ucom Promotes Space Engineering Education
5
AxelMondrian Wins Three Major International Awards for Branding, PR and Film Production in 2025



