Սմբուկն ամենաօգտակար բանջարեղենն է. գիտնականների ցնցող բացահայտումը
LIFEԳիտնականները պարզել են, որ ամենաօգտակար բանջարեղենը ոչ թե ավոկադոն է կամ ծաղկակաղամբը, այլ հասարակ սմբուկը, որն իր օգտակար հատկությունները չի կորցնում մշակման և ոչ մի տեսակից հետո: Գիտնականների խոսքով` սմբուկն անչափ հարուստ է վիտամիններով, հանքանյութերով ու այլ օգտակար նյութերով:

Հենց սմբուկն է համարվում ամենահզոր հակաօքսիդանտը: Սմբուկների մեջ պարունակվում է հսկայական քանակությամբ ֆիտոնուտրիենտներ ու քլորոգենաթթու: Հետաքրքրական է, որ անկախ թե ինչ ուստեստի մեջ են սմբուկներն օգտագործվում, դրանք երբեք չեն կորցում իրենց օգտակար հատկությունների նույնիսկ մի մասը:
Սմբուկի այս յուրահատուկ հատկությունների շնորհիվ` բժիշկները խորհուրդ են տալիս ավելի հաճախ օգտագործել սմբուկ` ավելացնելով այն տարբեր աղցաններին ու ճաշատեսակներին:
1
Opportunities and Prospects for Cooperation Between Business and the Banking System in Syunik Region...
2
Arman Vardanyan, the leader of the «Unity» movement, participated in an event dedicated to Armenia’s...
3
Compelling Business Loan Offer from AraratBank: JOIN US
4
AraratBank and Théâtron Festival Bring Smiles to Little Ones
5
The Largest 5G Coverage in Armenia: Ucom’s Network Now Reaches More Than 94% of the Population



